Pentru prima dată în istorie, majoritatea cumpărătorilor caută un vehicul electric

Cei mai hotărâți să achiziționeze un vehicul electric sunt cumpărătorii din Italia (73%), China (69%) și Coreea de Sud (63%)

Un sondaj EY arată că, pentru prima dată în istorie, 52% dintre cumpărătorii de mașini la nivel mondial doresc un vehicul electric.

Este pentru prima dată când acest număr a depășit 50%, o creștere de 22 puncte procentuale în doar doi ani.

Cei mai hotărâți să achiziționeze un vehicul electric sunt cumpărătorii din Italia (73%), China (69%) și Coreea de Sud (63%), în timp ce consumatorii din Australia (38%) și SUA (29%) sunt cel mai puțin hotărâți. 

Preocupările legate de mediu sunt menționate ca fiind principala motivație a respondenților pentru cumpărarea unui autoturism electric (38%).

Pe de altă parte, creșterea penalizărilor pentru vehiculele cu motor cu combustie internă (ICE) a apărut pentru prima dată ca o preocupare semnificativă (34%).

Sondajul arată, de asemenea, că cei care dețin deja vehicule electrice sunt mai puțin îngrijorați de „anxietatea legată de autonomie” sau de infrastructura de încărcare.

De altfel, principala motivație pentru cei care cumpără pentru a doua oară un vehicul electric este faptul că au acum o autonomie mai mare,.

Ddoar 27% dintre proprietarii de vehicule electrice sunt îngrijorați de infrastructura de încărcare, comparativ cu 36% dintre cei care nu au în prezent un astfel de automobil.

CITEȘTE ȘI: Poliția Locală a sectorului 6 din București, dotată cu mașini electrice

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...