Cum funcționează PENNY Iuliu Maniu, primul magazin autonom al rețelei

Unitatea are program non stop, 7 zile din 7, cu o pauză necesară resetării caselor de marcat în intervalul 23:45 - 00:15

PENNY deschide în 29 mai, la București, primul magazin autonom, în care articolele sunt scanate automat, prin intermediul unui sistem de camere smart. Acesta este situat la parterul Novum Iuliu Maniu, lângă Politehnică.

Magazinul are 394 mp și încorporează diverse tehnologii, 523 de camere, 200 unități de procesare imagini, 1.000 de senzori care detectează prezența sau absența unui produs și monitoare pentru digital signage.

Unitatea nu colectează date personale, la intrare clientul primește un ID și este urmărit anonim în timpul procesului de achiziție până la plată și ieșirea din magazin.

Șase studenți au testat magazinul, efectuând peste 1.000 de activități de cumpărare zilnic. Coșurile de cumpărături au conținut de la trei la 30 de produse, dar magazinul nu are o limită minimă de produse pentru achiziție.

Experiența din magazin este identică cu unul clasic, diferența constând în faptul că nu mai este nevoie ca produsele să fie scanate la casă. Plata se face doar cu cardul și nu există posibilitatea plății cash.

Sistemul implementat în noul PENNY autonom oferă și posibilitatea de a renunța la anumite produse dacă nu are suficiente fonduri pe card pentru achiziționarea acestora.

PENNY are aproximativ 30 de magazine de proximitate, cu suprafețe până în 500-600 mp, cel mai mic fiind unitarea din Bd. Decebal, București. Sunt 2100 de produse în magazin.

La primul magazin PENNY autonom din lume au lucrat 50 de specialiști care au dezvoltat conceptul în 80.000 de ore.

Astfel, poți oricând să plasezi produsele înapoi la raft, iar acestea se vor scadea automat de pe bon. Chiar dacă nu vei reuși sa plasezi produsele la locul lor, sistemul le va scădea, iar produsele nu vor trebui plătite.

PENNY a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 8,32 miliarde lei, reprezentând un avans de 16% față de anul anterior. Este al noulea an consecutiv cu creștere de două cifre și cea mai mare creștere din grup.

Retailerul a deschis pentru prima dată 40 de magazine, al doilea an record după 36 de deschideri în 2022. În 2021 au fost inaugurate 25 de noi magazine PENNY la nivel național.

CITEȘTE ȘI: An excelent pentru PENNY. Cifră de afaceri de 8,32 miliarde lei în 2023

- Publicitate -

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...

Al doilea magazin TEDi din Pitești s-a deschis în centrul comercial Supernova

Noul magazin TEDi Supernova Pitești se întinde pe o suprafață de 755 mp și comercializează articole de uz casnic,...