Patru sfaturi pentru a scăpa de datorii

Nimănui nu îi place să fie dator, însă sunt situații cu care poți ajunge să te confrunți și din care să nu ai cum să ieși fără a te împrumuta. Fie că vorbim despre o problemă urgentă de sănătate, care nu suportă amânare, ori despre o călătorie pe care trebuie neapărat să o faci, dar nu ai suficiente resurse sau despre o situație neprevăzută în care familia are nevoie de ajutorul tău financiar, uneori este necesar să apelezi la surse de bani care te obligă să te îndatorezi.

Aceste datorii pot fi mai mici sau mai mari, din punct de vedere cantitativ, ori mai de scurtă sau lungă durată, dacă discutăm, de pildă, despre un credit pe care îl iei de la o bancă. Cert este că, indiferent de circumstanțe, banii trebuie înapoiați așa cum ai stabilit în momentul în care i-ai cerut. Iată care sunt cele mai bune metode prin care să poți scăpa de grija datoriilor.

1. Apelează la un credit nebancar

Deși poate suna paradoxal, un credit nebancar are capacitatea de a te ajuta să scapi de datorii. Dacă trebuie să returnezi o sumă de bani mare în mod rapid și nu dispui de aceasta, creditul nebancar e o soluție bună pentru că îți oferă posibilitatea să acoperi datoria pe termen scurt și să o schimbi cu una pe care o poți gestiona mai ușor. Instituțiile financiare nebancare oferă posibilitatea de a returna creditele în condiții avantajoase pentru tine, cu dobânzi mici și într-un termen convenabil. De asemenea, ai posibilitatea să obții foarte rapid un astfel de credit, fără bătăi de cap și un dosar întreg de documente.

2. Strânge cureaua

O altă soluție excelentă, deși nu tocmai confortabilă, prin care poți scăpa de datorii este reducerea cheltuielilor. Pentru a rămâne cu mai mulți bani pe care să îi poți folosi pentru a-ți acoperi obligațiile, ai posibilitatea de a lua măsuri prin care să reduci costurile vieții și să folosești diferența obținută pentru a acoperi datoriile. Poți renunța la unele servicii pentru care plătești lunar sume de bani, poți renunța să îți cumperi haine o perioadă sau să optezi pentru mese preparate acasă, în detrimentul celor mai scumpe de la restaurante. Asta îți va permite să pui deoparte sume destul de semnificative, pe care le vei simți doar în momentul în care nu le vei mai cheltui.

3. Economisește

Foarte puțini oameni pun preț pe economii, însă acestea pot face diferența în momentele critice. Indiferent de cât de mult îți dorești un gadget sau să pleci într-o vacanță, uneori se poate dovedi a fi mult mai înțelept să prioritizezi economiile. Pune lunar deoparte o sumă de bani și, în timp, vei aduna un fond destul de frumos pe care îl vei putea folosi în situațiile dificile. Datoriile reprezintă o astfel de situație și vei putea scăpa de ele cu ajutorul economiilor adunate.

4. Apelează la cei apropiați

Prietenii și familia sunt, întotdeauna, oameni pe care te poți baza la greu. Dacă ai nevoie să scapi de o datorie presantă, ei sunt primii la care ar trebui să poți apela. Ajutorul lor va veni cu mai multă indulgență și răbdare decât cel pe care ți-l pot oferi niște persoane străine, iar returnarea împrumuturilor se va face în condiții mai blânde pentru tine. Nu trebuie să eziți să ceri ajutorul și trebuie să te gândești că, la nevoie, și tu ai fi dispus să le vii în sprijin. 

Așadar, datoriile nu reprezintă un capăt de țară, iar soluțiile pentru a le gestiona rapid și eficient nu sunt deloc puține. Alege varianta potrivită pentru tine și poți scăpa rapid de griji. Totodată, nu neglija măsurile de precauție pe care ți le poți lua pentru a evita situațiile neplăcute. 

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...