Patru sfaturi de care să ții cont când îți cumperi un încărcător nou pentru telefon

Performanța și sănătatea bateriei telefonului tău depind în mare măsură de încărcătorul pe care îl folosești ceea ce înseamnă că, în cazul în care cablul original s-a deteriorat, trebuie să achiziționezi unul similar, de la un distribuitor de încredere, care îți oferă garanția calității produselor sale. Un cablu contrafăcut reprezintă un factor de risc atât pentru durata de viață a bateriei, dar și pentru siguranța datelor tale, motiv pentru care am creat pentru tine o listă cu cinci aspecte principale la care trebuie să fii atent în momentul în care cumperi un cablu USB nou.

Descoperă colecția de încărcătoare Samsung de la Mag Genius și alege varianta potrivită pentru telefonul tău: https://mag-genius-accesorii.ro/collections/incarcatoare-samsung!

Verifică tipul de acumulator pe care îl deții

Datorită faptului că tehnologia evoluează rapid, de la un acumulator simplu cu cablu USB încărcătoarele de telefon au devenit din ce în ce mai complexe și dispun de porturi diferite. Asta înseamnă că nu toate cablurile de Samsung disponibile pe piață vor fi compatibile cu încărcătorul de care dispui, motiv pentru care este necesar să vezi ce port acceptă acumulatorul tău, USB sau Micro USB, cu încărcare normală sau cu încărcare rapidă.

Alege tipul de mufă compatibilă cu telefonul tău

Dacă până nu de mult toate modelele Samsung erau compatibile cu un cablu USB simplu, lansările mai noi sunt proiectate cu mufă USB C, ceea ce înseamnă că este nevoie să te orientezi către un astfel de cablu de alimentare atunci când vrei să achiziționezi unul nou.

Verifică seria cablului

La fel ca în cazul telefoanelor, accesoriile originale sunt înseriate sau marcate CE în vederea diferențierii acestora de modelele contrafăcute. Aceste detalii ar trebui să le găsești atât în cutie, cât și inscripționat pe produs, însă pentru a testa veridicitatea lor este recomandat să consulți un specialist.

Cumpără doar din magazine autorizate

Dacă vrei să eviți tot stresul care vine la pachet cu achiziționarea unui încărcător nou, cel mai sigur este să cumperi direct de la partenerii Samsung care îți oferă siguranța unor produse realizate în conformitate cu standarde înalte de calitate și siguranță stabilite la nivel internațional. Mag Genius este un furnizor important de accesorii Samsung pe piața din România ceea ce înseamnă că aici vei găsi o diversitate mare de produse în așa fel încât să procesul de achiziție să fie foarte ușor și rapid.

La ce riscuri te expui dacă achiziționezi un cablu fake

Chiar dacă la prima vedere diferențele între un cablu original și unul fake sunt insesizabile, în timp îți vei da seama ce produs ai achiziționat în funcție de experiența de utilizare. Un cablu fake va necesita un timp mai mare de încărcare, bateria va rezista mai puțin încărcată și, în timp sănătatea acesteia va fi afectată, ceea ce înseamnă că va trebui să suporți costuri mari de reparare sau înlocuire. Totodată, din cauza faptului că se folosesc materiale de calitate îndoielnică pentru a menține costurile de producție cât mai jos, utilizarea acestora este expusă riscului de supraîncălzire, aprindere sau chiar explozie, ceea ce le face periculoase pentru siguranța ta și a telefonului. Nu în ultimul rând, cablurile contrafăcute îți pot virusa telefonul nefiind verificate sau reglementate în prealabil conform standardelor de siguranță a datelor.

Poți evita situația neplăcută în care cumperi un cablu contrafăcut dacă alegi să achiziționezi accesoriile pentru telefonul tău de la distribuitori autorizați ai brandului. La Mag Genius găsești o selecție variată de încărcătoare și alte accesorii pentru Samsung în așa fel încât să îți fie ușor să găsești varianta potrivită nevoilor tale.

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...