Patru hoteluri noi în București, cu peste 800 de camere în total

Biroul de arhitectură full service, Cumulus, va finaliza anul acesta proiectarea a 4 hoteluri în capitală, însumând o investiție în construcții de peste 50 milioane de euro.

Lucrările la proiecte au demarat în 2017 și 2018 și sunt programate să se încheie în vara și toamna lui 2019, respectiv începutul lui 2020. În gestionarea relației cu dezvoltatorii, Cumulus a coordonat atât detaliile ce țin de specialitățile de structură și instalație, cât și relația efectivă cu brandurile hoteliere Marriott și Hilton pentru aprobările necesare proiectelor derulate.  

Courtyard by Marriott 4*, primul hotel al brandului Courtyard ridicat într-o zonă de office, în București

Blvd. Pompei, nr. 2A, Sectorul 2

Proiectul, cu valoare estimată a construcției de 16 milioane de Euro pe un teren de aproximativ 2800m2, a început în toamna anului 2017 și este programat să își întâmpine primii oaspeți în vara lui 2019. Hotelul dispune de 259 de camere, 2 ballrooms, însumând 300 mp și săli de întâlnire, conferințe însumând 250mp, precum și alte spații publice conform standardului Marriott. Brandul Courtyard este destinat zonei de business, adresându-se însă printr-un interior relaxant oamenilor ocupați.

Moxy 3* by Marriott International, primul hotel al brandului Moxy by Marriott International ridicat pe teritoriul României, dedicat Milenialilor

Strada Doamnei, nr. 17-19, Sectorul 3

Hotelul cu valoare estimată de 5 milioane de EURO se desfășoară pe o suprafață de 4450 mp și constă în conversia funcțională a clădirii existente în str. Doamnei 17-19, din clădire de birouri din anii ’60 într-un hotel de brand. Moxy dispune de 119 camere și va fi inaugurat în 2019. Acest brand reprezintă un nou trend în industria hotelieră printr-o combinație îndrăzneață de design și un serviciu relaxat, este un exemplu cum designul poate să contribuie la un plan investițional îndrăzneț.

Autograph 5* by Marriott, primul hotel al brandului Autograph by Marriott din România, ridicat în clădirea monument istoric – Palatul Băncii Marmorosch Blank & Co.

Strada Doamnei 2, 4-6

Autograph dispune de 216 camere, un ballroom, 1 sală de conferință și 2 săli de întâlniri, restaurant și spa construite pe o suprafață de 16.700 mp. Intervenția pe clădire este estimată la 20 milioane de Euro și a presupus demolarea corpului de clădire nou dinspre Banca Națională a României. Proiectul a început în ianuarie 2018, iar în 2020 va fi deschis rezervărilor. O parte din apartamente va beneficia de încăperi monument istoric, iar majoritatea zonelor publice vor fi amplasate în spațiile protejate ale clădirii.

Hilton Garden Inn 4*, primul hotel-aeroport de brand internațional din România, construit în Otopeni

Terminalul de curse locale, Str. Aeroportului 11, Otopeni

Cu 218 camere și 5 săli de conferințe, ocupând o suprafață de 14.000 mp pe subsol + parter + 4 etaje, Hilton Garden Inn este primul hotel-aeroport de brand internațional ridicat în România și construcția sa a însemnat o investiție de 12 milioane de Euro. Construcția hotelului a început în martie 2018, iar hotelul va fi gata în vara lui  2019. Hotelul se află în imediata apropiere a terminalului de plecări al aeroportului Henri Coandă  Este în studiu varianta prin care hotelul poate fi conectat cu terminalul.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...