Pasionat de artă? Vizitează cu încredere Parisul și descoperă potențialul său artistic contemporan

Românii sunt din ce în ce mai avizi de tot ceea ce înseamnă artă. Odată cu sporirea educației în această direcție, oamenii sunt tot mai conștienți de importanța politică a artei și de impactul său subversiv în viața cotidiană a fiecăruia.

Arta este, de altfel, raportată la trăirea fiecărui individ și înglobează evoluția sa socială și emoțională.

Ea va întreține rol de manifest sau oglindire socială, motiv pentru care mesajul său se disipă încet și sigur în mentalitatea colectivă.

Ce loc mai bun pentru a te reconecta cu acel „aici și acum” al timpurilor tale decât un  muzeu de artă contemporană? Și ce loc mai bun poți găsi pentru reconectarea cu bazele ideilor care îți guvernează mediul cultural actual decât un muzeu?

Poate cel mai cunoscut și mai apreciat oraș în care te poți delecta cu dovezi artistice ale geniilor tuturor timpurilor este Parisul. Dar ce merită vizitat în materie de muzeu și artă în Paris? 

Iată care sunt principalele locații pe care trebuie în mod obligatoriu să le bifezi pe lista muzeelor din Paris în următoarea ta călătorie:

Muzeul Luvru este unul din cele celebre muzee din întreaga lume, motiv pentru care nu este necesară insistarea asupra vizitării sale. Probabil l-ai și bifat deja dacă nu este vorba despre prima vizită în Paris.

În schimb Muzeul d’Orsay este de neratat. Nu vei fi dezamăgit să afli că acesta este de fapt rubedenia de gradul întâi a muzeului Luvru, deoarece o parte din exponate provin de aici.

O seamă de picturi naturaliste și simboliste, alături de picturi semnate Van Gogh te așteaptă să le admiri aici.

La fel de important este și Spațiul Dali din Paris pe care nu îl poți omite. Lipsa transportului sau a companionilor de această dată nu este o scuză!

Poți apela la închirieri de autocare din partea celor de la Tabitatour.ro și să organizezi cu prietenii tăi pasionați de artă o vizită Spațiului Dali pe care îl vei adora cu siguranță.

Această expoziție permanentă este așezată foarte aproape de Piața Tertre așa că puteți împușca doi iepuri dintr-o lovitură.

Muzeul Orangerie din Paris este căminul picturilor impresioniste și post impresioniste. Așadar, este mandatorie o vizită în acest spațiu boem, dar și modern unde domină Picasso, Cezanne, Rousseau și mulți alții, într-o galerie deosebită de pe malurile Senei.

Centrul Pompidou cu al său Muzeu Național de Artă Modernă este un obiectiv central pentru iubitorii de artă care preferă să privească lumea prin ochii pictorilor, sculpturilor sau a gravurilor și arhitecturii.

Vei descoperi aici mai bine de 50.000 de lucrări care îți vor extinde orizonturile în manieră neașteptată. Partea cea mai bună este că acest muzeu organizează expoziții extinse anual, în care prezintă cele mai noi achiziții publicului larg.

În concluzie, iubitorii de artă nu pot rata o vizită extinsă și aprofundată a muzeelor celebre ale Parisului.

Pe lângă binecunoscutul Luvru, există o foarte variată gamă de galerii pregătite pentru a reconecta vizitatorii cu sensurile intime ale raționalității și emoțiilor.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...