Pasajul Piața Presei a fost deschis circulației

De astăzi, 19 iulie, se circulă prin pasajul rutier din Piața Presei Libere. Lucrările la pasaj au început în martie 2014.

Acesta va subtraversa piaţa pe direcţia Nord-Sud, pe sensul de intrare în oraş. Legătura între şos. Bucureşti-Ploieşti şi şos. Kiseleff se va face pe două benzi de circulaţie. In subteran se desprinde o bandă separată, care va face legătura cu bulevardul Mărăşti. Circulaţia la suprafaţă se va desfăşura, ca şi înainte, printr-o intersecţie semaforizată, cu pastilă centrală, care va asigura atât o parte din legăturile pietonale, cât şi pe cele ale bicicletelor.

Circulaţia pietonală din zona întrării în parcarea parcului Herăstrău se va face printr-un nou pasaj pietonal, care a înlocuit vechea trecere de pietoni. Accesul la transportul public se va face printr-o nouă stație situată pe şos. Kiseleff, vechile stații fiind relocate pe noul amplasament.

Pasajul optimizează circulatia in intersectia Piata Presei Libere, pe directiile Bulevardul Kiseleff – Arcul de Triumf, Bulevardul Mărăşti – Expoziţiei. Se fluidizeaza traficul in intersectie prin introducerea fluxului principal de vehicule de pe directia Fantana Miorita– b-dul Marasti in subteran. Se estimeaza ca prin pasaj vor circula 2000 de vehicule/ora.

Realizarea pasajelor pietonale contribuie la mentinerea unui flux continuu al traficului, eliminand un punct de confict dintre vehicule si Pietoni (Soseaua Kiseleff), creand in acelasi timp un trafic fluent si pentru pietoni. Creste siguranta pietonilor.

Valoarea totală a investiției a fost de 60,4 milioane de LEI (fara TVA).

- publicitate -