Parlamentul European vrea un embargo total asupra importurilor din Rusia

Parlamentul European solicită „un embargo total și imediat asupra importurilor de petrol, cărbune, combustibil nuclear și gaze din Rusia”.

Rezoluția a fost adoptată joi cu 513 voturi pentru, 22 împotrivă și 19 abțineri.

Aceste măsuri ar trebui să fie însoțite de un plan de asigurare a securității aprovizionării cu energie a UE, precum și de o strategie de limitare a sancțiunilor.

Sancțiunile pot fi limitate doar dacă „Rusia ia măsuri în vederea restabilirii independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute”.

Eurodeputații solicită și excluderea băncilor ruse din sistemul SWIFT, interzicerea intrării în apele teritoriale ale UE și a staționării în porturile UE a tuturor navelor conectate la Rusia.

De asemenea, se vrea interzicerea transportului rutier de mărfuri dinspre și către Rusia și Belarus.

Eurodeputații urmăresc și confiscarea tuturor activelor „care aparțin oficialilor ruși sau oligarhilor asociați regimului lui Putin, reprezentanților și interpușilor acestora, precum și ale celor din Belarus”.

PE cere și excluderea Rusiei din G20 și alte organizații, cum ar fi Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, Interpol, Organizația Mondială a Comerțului, UNESCO și altele.

CITEȘTE ȘI: Parlamentul European solicită reguli obligatorii pentru încărcătoare comune

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...