Parkomatic a realizat un sistem de parcare cu plată în Alba Iulia

În data de 20 august 2015, Parkomatic, divizia de parcări automate din cadrul Aluterm Group, a predat beneficiarului – Primăria municipiului Alba Iulia – sistemul automatizat de parcare cu plată situat pe strada Tudor Vladimirescu în municipiul Alba Iulia.

Acesta este un proiect în care experienţa specialiştilor Parkomatic a fost demonstrată încă o dată prin soluţiile tehnice propuse şi implementate. Soluţia tehnică instalată în cadrul proiectului conţine un terminal de intrare cu eliberare tichete cu cod de bare, cititor carduri de proximitate pentru abonaţi şi interfon digital pentru îndrumarea clienţilor. Terminalul de ieşire este prevăzut cu scanner laser pentru tichete cu cod de bare, cititor de carduri de proximitate pentru abonaţi şi interfon digital pentru îndrumarea clienţilor. La intrarea în parcare s-a prevăzut un afişaj digital pentru afişarea numărului de locuri libere disponibile.

Ca elemente de acces s-au folosit bariere electromecanice performante, destinate unui trafic intens, prevăzute cu senzori inductivi. Soluţia de plată a parcării include o casă automată la care clientul poate face plata cu monede şi bancnote şi primeşte rest în monede şi bancnote. Ulterior, dacă beneficiarul îşi va exprima intenţia de a încasa şi cu card bancar, se va putea upgrada soluţia existentă.

Limba în care se afişează meniul casei automate poate fi selectată de către client, existând momentan posibilitatea ca meniul să fie afişat în limbile romană, engleză şi germană. Sistemul este prevăzut şi cu echipamentele necesare încasării cu operator, astfel încât există disponibilitatea de încasare atât la casăautomată cât şi la operatorul uman.

Divizia Parkomatic este recunoscută în piaţa românească pentru implicarea totală în proiectele de parcare şi prin responsabilitatea echipelor tehnice. Şi la proiectul de la Alba Iulia, echipa tehnică, încă din fazele incipiente ale proiectului a schiţat împreună cu antreprenorul general funcţionalitatea parcării şi organizarea acesteia astfel încât soluţia propusă să îndeplinească în totalitate cerinţele proiectului aşa cum au fost ele definite în faza de pre-consultare.

Pe toată durata derulării proiectului echipa Parkomatic a comunicat cu reprezentanţii beneficiarului şi ai antreprenorului pentru definirea cât mai clară a detaliilor tehnice şi a modului cum va trebui organizată împărţirea pe categorii de clienţi. Orice dilemă apărută fiind soluţionată cu profesionalism prin găsirea soluţiei optime de către specialiştii Parkomatic.

Prin conlucrarea excelentă cu echipele antreprenorului general şi ale celorlalţi subantreprenori implicaţi în proiect, Parkomatic a reuşit să ducă la bun sfârşit instalarea în termenele stabilite.

De asemenea, după faza de execuţie a fost asigurat beneficiarului training de specialitate pentru personalul care urma să deservească parcarea cu plată, astfel încât punerea în funcţiune a sistemului de parcare cu plată să fie doar o formalitate.

Piaţa parcărilor din România este încă la început. O serie de companii încearcă să se impună în această piaţă ca specialişti. În tot acest mozaic de companii, Parkomatic se diferenţiază ca firma care are cele mai multe şi mai importante proiecte în toată ţara. Proiectul Alba Iulia este doar unul din zecile de proiecte realizate în ultimii ani.Mai multe informații despre această firmă specializată în sisteme de parcare în pagina web.

- Publicitate -

Ultimele

Groupe Atlantic deschide prima fabrică din România în județul Prahova

Groupe Atlantic, companie din industria HVAC (încălzire – ventilație – aer condiționat), va deschide o fabrică și în România,...