Părinții vor aloca anul acesta aproximativ 520 lei pentru un ghiozdan complet

Aceștia vor aloca aproximativ aceleași bugete ca în anii trecuți

Cu puțin timp înainte de începerea anului școlar, clienții au căutat pe site-ul eMAG de trei ori mai mult rechizite și ghiozdane față de lunile anterioare, tendință care se estimează că va continua și în prima săptămână de școală.

Deși inflația crescută și prețul facturilor la electricitate pun presiune pe bugetele familiilor, părinții nu își reduc sumele pe care le alocă pentru reîntoarcerea copiilor în bănci.

În medie, o familie va aloca anul acesta aproximativ 520 lei pentru un ghiozdan complet echipat, care să includă toate cele necesare primei zi de școală, conform estimărilor eMAG.

Astfel pentru un ghiozdan sunt dispuși să cheltuie, in medie, 160 lei, pentru un penar în jur de 60 lei, la fel ca un caiet, iar pentru instrumente de scris vor aloca 140 de lei.

Pentru articole de desen se vor aloca 50 de lei și pentru alte accesorii de tipul rezerve, truse de geometrie sau plastilină încă 50 de lei.

Pe lângă rechizite și ghiozdane, cele mai căutate produse necesare începutului de an școlar, în această perioadă, sunt birourile, scaunele de birou, laptopurile și telefoanele, dar și hainele.

Pentru birouri și scaune de birou, o familie urmează să aloce, în medie, aproximativ 700 lei în această toamnă, conform estimărilor eMAG.

Nici garderoba copiilor nu este neglijată, astfel că, în această perioadă, vânzările au crescut cu peste 70%. Mai bine de jumătate din cheltuieli au fost alocate pentru încălțăminte, urmată de treninguri și pantaloni.

În medie, o familie alocă în jur de 270 de lei pentru haine și încălțăminte la început de an școlar.

- Publicitate -

Ultimele

Modele de afaceri care pot beneficia de pe urma cutiilor de autoformare

Cutiile de autoformare sunt un tip de ambalaj ce sunt utilizate într-o arie vastă de domenii. Scopul lor este...