Parcul Municipal Bistrița a fost reabilitat complet

sursa foto: mesagerul.ro
sursa foto: mesagerul.ro

Astăzi a fost organizată conferința de final a proiectului „Reabilitarea şi modernizarea Parcului Municipal Bistriţa”, prilej cu care obiectivul a fost redat locuitorilor din municipiul Bistrița, scrie Mesagerul.
Proiectul a demarat în 2006 prin realizarea unui studiu de fezabilitate pentru acest proiect, ce a vizat transformarea parcului în inima verde a oraşului, incluzând plantarea a 249 de arbori, reconfigurarea şi reabilitarea aleilor – în suprafaţă de 10.560 mp, a locurilor de joacă, extinderea iluminatului public, alee pentru biciclete şi role – cu o suprafaţă de 1.900 mp, un labirint vegetal format din plante cu talie joasă, 70 de coşuri de gunoi şi pubele, 224 de bănci, 6 panouri de informare.

De asemenea, proeictul a inclus amenajarea unui luciu de apă de 475 mp – populat cu peşti, un sistem de irigaţii pe 3,6 ha, 4 cişmele de apă, protejarea şi valorizarea arborilor rari „Ginkgo Biloba” şi „Liriodendron Tulipifera”, refacerea trotuarului de 1.703 mp, parcări auto în suprafaţă de 780 mp şi modernizarea străzii Parcului, până la strada Ion Raţiu, pe 3.610 mp.

Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea Parcului Municipal Bistriţa” face parte din mai amplul „Plan Integrat de Dezvoltare Urbană”, în valoare de peste 23,5 milioane de euro, şi a fost pus în practică de SC CML.RO SRL, în asociere cu SC Hidrocanal SRL, pe parcursul a 26 de luni. Valoarea totală a proiectului pentru care s-a semnat finanţarea a fost de 17.638.896,13 lei, iar valoarea finală a proiectului este de 9.077.874,94 lei, inclusiv TVA.

Sursă: https://www.mesagerul.ro/2013/09/25/parcul-municipal-redat-la-cheie-bistritenilor

 

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...