Parcul industrial Câmpu Frumos a fost finalizat

Parcul industrial Câmpu Frumos, de lângă Sfântu Gheorghe a fost finalizat, anunță Mesagerul de Covasna.

Noul parc industrial de la Câmpu Frumos, construit cu ajutorul fondurilor europene, va asigura spații pentru 24 de firme, va crea 316 locuri de muncă, va atrage venituri suplimentare la bugetul local și va genera salarii mai atractive pentru angajați.

Pentru a desfășura activități în cadrul parcului firmele trebuie să fie înregistrate în România, să desfășoare activitățile pe care parcul industrial le acceptă, să creeze minim 10 locuri de muncă, dar nu mai puțin de 5 locuri de muncă pe fiecare 1000 de metri pătrați concesionați, iar terenul minim concesionat să fie de 1000 de metri pătrați.

De asemenea, va exista un punctaj prin care prețul concesiunii s-ar reduce semnificativ, preț care este stabilit în funcție de anumite criterii precum: valoarea investiției, numărul locurilor de muncă create, felul activității și salariul mediu.

Parcul industrial Câmpu Frumos vine și cu reduceri de taxe

Cei care vor decide să își stabilească sediul social în parcul industrial vor beneficia de reduceri suplimentare de 20% din taxa de concesionare, iar după cinci ani vor avea dreptul să cumpere terenul pentru care au investit.

Parcul industrial dCâmpu Frumos a fost construit pe o suprafaţă de 16,5 hectare care a aparţinut unui fost IAS. Proiectul a fost finanţat cu 24,6 milioane de lei, dintre care trei sferturi au fost obţinuţi prin Programul Operaţional Regional, iar diferenţa reprezintă contribuţia autorităţilor locale.

Birourile aflate în clădirea administrativă, care are aproape 1.750 de metri pătraţi, vor putea fi închiriate la preţul de 3 euro metrul pătrat pe lună plus TVA.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...