Parcul Grozăvești intră în reamenajare. Va fi gata în toamna lui 2025

Valoarea totală a investiției se va ridica la 23,6 milioane de lei

A fost votată în Consiliul Local Sector 6 documentația tehnică pentru amenajarea Parcului Grozăvești. Cele trei hectare de teren se vor transforma complet.

La finalul anului trecut, Primăria Sectorului 6 a reușit să preia de la SRI o suprafață de 11.400 mp de parc. A fost alipită la cele două hectare existente și a rezultat suprafața de peste trei hectare ce va fi amenajată.

Până la finalul anului lucrarea va fi scoasă la licitație, atribuirea este prognozată pentru februarie 2025, iar amenajarea spațiului va începe cel mai probabil din martie anul viitor.

Terenul va fi amenajat complet, cu spaţii verzi ample, terenuri de joacă şi de sport, foişoare pentru lucru în aer liber, zonă de hamace, turn de belvedere, loc de joacă pentru câini, spații pentru evenimente.

Partea central-sudică va fi transformată într-o peluză de 2.500 mp, pentru picnicuri, sport în aer liber, expoziţii şi loc de întâlnire. Lângă peluză, va fi amenajată o zonă cu instrumente muzicale.

În centrul parcului, se va amenaja o piațetă unde vor putea fi organizate evenimente, dar și un turn de belvedere, cu perspectivă asupra parcului şi asupra Râului Dâmboviţa.

Se va amenaja o zonă de sport și fitness, două zone de joacă pentru copii – una pentru cei sub trei ani, alta pentru copiii peste trei ani și un spațiu de joacă pentru câini.

Vor fi plantați 340 de arbori, în completarea celor 479 existenți, și 650 de arbuști noi. Pe 2.900 mp vor fi noi plante perene și ornamentale și grădini de ploaie, cu o suprafață de 150 mp.

CITEȘTE ȘI: Semafoarele din Calea 13 Septembrie şi Şoseaua Colentina, modernizate

Mai mult, un vagon de metrou, cu o suprafaţă de 70 mp, va fi amplasat în zona de nord, pentru diverse expoziţii, activităţi educaţionale, spaţii de odihnă.

Pe aleea nordică dintre staţia de metrou şi campusul Universităţii Politehnica, se vor amenaja spaţii pentru odihnă şi socializare, cu gradene şi foişoare smart pentru studiu sau muncă în aer liber.

Aleile pietonale vor fi tratate diferit, în funcție de specificul fiecăreia. Cele principale vor fi pavate cu dale din beton vibropresat, iar aleile secundare vor fi realizate cu materiale naturale. Mobilerul urban va fi realizat din lemn cu metal.

MONEY BUZZ ■ ȘTIRI BUSINESS ■ ȘTIRI ECONOMICE ■ ȘTIRI FINANCIARE

- Publicitate -

Cât durează să recrutezi un muncitor în fabrică? Cel mult 3 săptămâni!

Durata medie a procesului de recrutare pentru angajații blue collar (muncitori) este de 1-3 săptămâni în 77% din cazuri,...

Salariul mediu al inginerilor din România este de 5.000 de lei pe lună

Media salarială netă pentru angajații din inginerie este de 5.000 lei net pe lună, după cum arată datele Salario....