Parcul Evergreen Mangalia a fost inaugurat

Parcul Evergreen Mangalia a fost realizat în cadrul POR 2007-2013, Axa Prioritară 5: ‘Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului’, Domeniul major de intervenție 5.2 — ‘Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterii calității serviciilor turistice’.

Valoarea totală a proiectului este de 9.082.475,79 lei. Parcul Evergreen mangalia a fost înființat pe locul unei foste stații de betoane, pe o suprafață de aproape 3 ha, în apropierea centrului orașului. Investiția cuprinde locuri de joacă pentru copii, platforme pentru fitness, sistem de iluminat public, mobilier urban modern, respectiv bănci, coșuri de gunoi, cișmele, pistă pentru biciclete/role, rollerparc, fântâni arteziene etc.

Primarul Mangaliei, Radu Cristian a declarat că: ‘Parcul este binevenit atât pentru turiști, cât mai ales pentru locuitorii din zonele adiacente, iar în perioada imediat următoare vom inaugura și Aleea Teilor, proiect început cu fonduri UE. De asemenea, sperăm să modernizam cu bani europeni Piața Republicii și trama stradală din stațiuni’.

Beneficiarul proiectului este Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Mangalia. Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar Organismul Intermediar este Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...