Parc pentru locuitorii din Metalurgiei Park Residence și Cartierul Solar

Locuitorii din Metalurgiei Park Residence și Cartierul Solar, o zonă în plină dezvoltare din sectorul 4, vor avea un parc nou la intersecţia bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii.

Parcul, edificat de Primăria Sectorului 4 va arăta astfel:

  • 27.627 mp suprafaţă totală, din care peste 10.000 mp vor fi doar spaţii verzi. Pe lângă acestea, proiectul prevede crearea mai multor tipuri majore de zone tematice. Unele, destinate circulaţiei pietonale, incluzând pavilioane şi chioşcuri, iar altele, destinate sportului şi jocurilor în aer liber.
  • 10.000 mp, suprafaţa destinată spaţiilor verzi.
  • 11.685 mp, suprafaţa spaţiilor pietonale.
  • 1.100 mp, suprafaţa pe care vor fi amenajate locurile de joacă şi de fitness.
  • 1.000 mp vor fi destinaţi amenajării unui skate-park.

Spaţiile nou create vor fi dotate cu mobilier urban, cu un design unitar pe tot parcursul amenajării, care să sublinieze specificul zonei.

Valoarea acestei noi investiţii este de aprox. 31 milioane de lei, din care 8,7 milioane reprezintă costurile exproprierii terenului.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni de la ordinul de începere al acestora.

Parcare în partea de sud a parcului

În partea de sud a parcului, pe o suprafaţă construită la sol de 1.100 mp, va fi amenajată o parcare supraetajată, cu un regim de înălţime de P+1+terasă.

Aceasta va asigura un total de 108 locuri de parcare, dispuse astfel: 35 de locuri la parter, din care 4 pentru persoane cu handicap şi două pentru autovehicule electrice, 36 de locuri la etaj si 37 de locuri pe terasă.

Valoarea investiţiei acestei parcări este de 3.730.467 lei fără TVA.

- Publicitate -

Ultimele

Clariant închide fabrica de bioetanol din comuna Podari, județul Dolj

Gigantul elvețian Clariant a luat decizia de a-și opri producția de bioetanol sunliquid la Podari, județul Dolj și de...