Parc liniar în zona Lacul Morii cu o suprafață de 16,6 hectare

Primăria Sectorului 6 București și Ordinul Arhitecților din România au lansat un concurs de idei pentru amenajarea unui parc de peste 16 ha în jurului Lacului Morii din capitală.

Fâșia efectivă pentru care vor fi propuse soluții ce urmează să fie implementate are 40-100 de metri lățime (între malul lacului și limitele de proprietate). Toată această fâșie e împărțită în șase zone.

Parcul Lacul Morii va fi o oază de verdeață, cu zone de recreere, terenuri de sport, sporturi nautice pe luciul apei și spații moderne pentru evenimente culturale.

În concursul de soluții vor intra pentru proiectare Parcul Crângaşi, continuă spre nord, ajunge la insula Lacul Morii, până la Chiajna, în zona adiacentă digului, dar și pe zona sudică.

Proiectele de amenajare, inclusiv internaționale, se pot depune până pe 21 octombrie, iar câștigătorul va fi anunțat pe 31 octombrie, după care va urma perioada pentru posibile contestații.

Cel care se va clasa pe primul loc va întocmi studiul de fezabilitate, documentația tehnică de autorizare a construcției, proiectul tehnic, detalii de excuție și va asigura asistența tehnică pe durata lucrărilor.

Premiul II este în valoare de 148.254 lei fără TVA, iar cel clasat pe locul III primește 74.127 lei fără TVA. Primăria Sectorului 6 a amenajat o porțiune din digul Lacul Morii de la Podul Ciurel la Insulă cu o lungime de 2.155 metri și o suprafață totală de 10.344 mp.

CITEȘTE ȘI: Lacul Belona din Eforie va fi transformat în obiectiv turistic

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...