Parc industrial la Turda

sursa foto: romania-insider.com

Compania spaniolă Graells & Llonch a început construcţia unui parc industrial în Turda, reprezentând o investiţie de 200 de milioane de euro, prin care se vor crea 3.000 de locuri de muncă în următorii trei ani.

Directorul general al Graells & Llonch, Antonio Graells, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că în viitorul parc industrial, care se va întinde pe o suprafaţă de peste 545.000 de metri pătraţi, sunt oferite spaţii destinate companiilor producătoare, precum şi spaţii destinate companiilor de logistică şi distribuţie.

Parcul industrial va avea 70 de clădiri, prima hală urmând să fie finalizată în luna noiembrie.

Josep Mateu, directorul de marketing al Graells & Llonch, a declarat că firmele partenere vor plăti un preţ pe metru pătrat sub media din piaţă.

„Firmele vor beneficia de cinci ani scutire de taxe municipale, precum şi de o taxă de servicii de 12 ori mai mică decât în alte locaţii cu acelaşi profil. Taxa de servicii percepută va fi de 0,7 euro/metru pătrat/an comparativ cu 0,5-0,7 euro/ metru pătrat/ lună, media pieţei. Parcul va beneficia de utilităţi, precum şi de un sistem de canalizare, de sistem de protecţie în caz de incendiu, iluminare stradală. Pentru transportul muncitorilor, autorităţile din Turda au aprobat înfiinţarea unei linii de transport speciale care va lega parcul de oraş”, a spus Mateu.

Parcul este realizat în cooperare cu Europa Capital, un fond european de investiţii.

La începerea lucrărilor de construcţie a parcului industrial au participat, printre alţii, ambasadorul Spaniei în România, Estanislao de Grades Pascual, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Alexandru Coroian şi primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...