Pandemia COVID-19 a îngreunat accesul bolnavilor la servicii medicale

7 din 10 respondenți ai unui studiu 4ServiceGroup spun că pandemia COVID-19 a îngreunat accesul bolnavilor la servicii medicale.

În contrapartidă, 1 din 10 respondenți consideră că pandemia a avut de fapt un efect pozitiv în ceea ce privește serviciile medicale.

De departe principalul impediment în calea accesului la serviciile medicale e cauzat de indisponibilitatea spitalelor publice, ca efect al restrângerii accesului pacienților la accesarea acestora – 63%.

Urmează sentimentul de frică în context de pandemie acre ține pacienții departe de instituțiile medicale. Astfel, 20% dintre respondenți au menționat teama de a contracta virusul ca motiv de evitare a accesării serviciilor medicale.

Serviciile medicale private se bucură de o notorietate larg răspândită, 9 din 10 respondenți având o experiență cu aceste servicii. 54% au avut o experiență directă, iar 37% indirectă, prin experimentarea acestora de către un membru al familiei.

În ceea ce privește cele mai accesate servicii, respondenții menționează analizele medicale (accesate de 6 din 10) și controalele de rutină (accesate de 5 din 10).

Oamenii cred că serviciile medicale private sunt mai profesioniste

O proporție net mai mare a respondenților (65%) consideră calitatea actului medical din clinicile medicale private ca fiind superioară celui din sistemul medical public – 15%.

Mai mult, serviciile clinicilor medicale private sunt privite de către o proporție de 71% dintre respondenți ca fiind o alternativă viabilă și după ce perioada pandemiei va fi depășită.

Serviciile medicale private sunt percepute ca având avantaje nete în fața serviciilor medicale publice pe majoritatea componentelor actului curativ.

Prețul rămâne în continuare un impediment major în accesarea acestor servicii.

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...