Pandemia a remodelat industria de beneficii în 2020

Tichetele de masă, cadourile, turismul intern, serviciile medicale și pensiile private (pilonul III) sunt principalele cinci beneficii flexibile alese de angajați, în 2020, potrivit analizei Benefit.

Anul trecut, bugetele alocate de companii pentru beneficiile angajaților au crescut ușor, de la aproximativ 390 de lei în 2019 la 400 de lei.

Angajații au direcționat 75% din bugetele lor înspre beneficii scutite total sau parțial de taxe.

Analiza ia în calcul date de la peste 215.000 de angajați la nivel național, din industrii diverse care utilizau soluția de beneficii flexibile Benefit la finalul lui 2020.

În 2020, abonamentele la sport, transportul, cursurile profesionale au înregistrat cele mai mari scăderi în topul preferințelor din platformă.

În medie, angajații au cheltuit 200 de lei pentru achiziția unui beneficiu din categoria celor flexibile în platforma Benefit.

Categoria de Oferte Speciale, unde Benefit negociază reduceri corporate între 5% -70% pentru toți utilizatorii, a fost accesată în 2020 de 2 din 3 utilizatori ai platformei.

Companiile care acordă beneficii fixe au oferit mai des soluții cu valoare nominală maximă

Beneficiile fixe au rămas și în 2020 prima alegere pentru majoritatea angajatorilor.

Aceștia au oferit în special tichete de masă, în limita unui tichet de masă/ zi lucrătoare (valoarea nominală maximă este, în prezent, de 20,01 lei).

Nu au lipsit tichetele cadou oferite la ocazii speciale (1 Martie, 1 Iunie, Paște, Crăciun) sau vouchere de vacanță (acordate în limita a 6 salarii minime brute/ an/angajat, oferite exclusiv în format digital).

Au fost acordate și tichete culturale (ce beneficiază de taxe 0% pentru angajator și impozit pe venit de 10% pentru angajat și pot fi acordate lunar cu o valoare maximă de 160 de lei/ angajat sau ocazional în cuantum de 320 de lei/ eveniment).

- Publicitate -

Cum îți poți finanța propria afacere

Dacă ți-ai dorit de mult timp să devii antreprenor, însă lipsa de capital te-a ținut pe loc, trebuie să...

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...