Pandemia a crescut interesul românilor pentru sport

ESX estimează anul acesta o creștere de cinci ori a numărului de abonamente vândute, pe baza interesului românilor pentru activitățile sportive.

În plus, românii nu mai merg doar la o singură sală așa cum se întampla în anii trecuți, ci aleg mai multe locații, în funcție de proximitate, tipurile de activități sportive, aparate și facilități.

Interesul românilor pentru a merge la sală a început să crească semnificativ după perioada de izolare din 2020.

Aceștia nu mai urmăresc doar activitatea în sine, vor să se încarce și cu energia oamenilor din jur, a grupurilor din sălile sportive, să schimbe mediul de acasă.

Mai mult, românii sunt mai motivați să facă mișcare când merg la o sală decât dacă fac sport acasă, spre deosebire de anii trecuți.

Cei mai importanți factori pentru români atunci când decid la ce club de fitness să meargă sunt: apropierea de casă sau locul de muncă, activitățile disponibile, calitatea serviciilor și prețul abonamentului.

Cât valorează piața de fitness din România

Piața de fitness din România, estimată la 500 de milioane euro, este încă imatură, deși de peste 5 ani are cea mai mare creștere din Europa.

Bulgaria atinge 650 milioane euro, Ungaria 750 milioane de euro, Polonia 1,1 miliarde euro, Franța, Spania, Italia aproape 3 miliarde euro, iar piețele din Anglia și Germania au ajuns la peste 5 miliarde euro.

Cele mai populare activități sportive rămân cele de fitness și cardio, în proporție de 70%, urmate de aerobic, yoga, dansuri, tenis de câmp, squash, escaladă, kickboxing, crossfit.

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...