Pandemia a adus o creștere masivă a investițiilor în tehnologie

Companiile au cheltuit aproximativ 15 miliarde de dolari în plus pe săptămână în domeniul tehnologiei pentru a integra munca la domiciliu în condiții de siguranță în timpul pandemiei COVID-19.

Aceasta a fost una dintre cele mai mari creșteri ale investițiilor în tehnologie din istorie – liderii IT din lume cheltuind în trei luni mai mult decât creșterea bugetului pe un an.

În ciuda acestei uriașe creșteri a investițiilor, din care costurile cu securitatea și protecția datelor au avut cea mai mare pondere în timpul pandemiei COVID-19, 4 din 10 lideri în tehnologia informației au raportat că organizațiile lor au experimentat mai multe atacuri cibernetice decât de obicei.

Peste trei sferturi din aceste atacuri au fost de tip Phishing (83%) și aproape două treimi au fost tip Malware (62%), sugerând că migrarea masivă la munca de la distanță („telemuncă”) a crescut expunerea companiei la atacuri cibernetice din cauza angajaților.

În același timp, organizațiile s-au străduit să găsească profesioniști calificați în domeniul securității cibernetice pentru a sprijini această schimbare către munca la domiciliu și au raportat că securitatea cibernetică (35%) este acum cea mai „solicitată” competență tehnologică în lumea întreagă.

Este pentru prima dată în mai mult de un deceniu când abilitățile legate de securitatea cibernetică au ajuns în fruntea listei de roluri și abilități tehnologice deficitare în cadrul companiilor.

Deși cheltuielile cu tehnologia au crescut dramatic în timpul pandemiei, studiul de piață a constatat că bugetele alocate tehnologiei vor fi supuse unei presiuni mai mari în anul următor.

Înainte de apariția pandemiei COVID-19, peste jumătate (51%) dintre liderii IT se așteptau la o creștere a bugetului în următoarele 12 luni, dar în timpul pandemiei, acest număr a scăzut la 43%.

Aceasta reprezintă totuși o creștere netă a bugetelor și rămâne aproape de două ori mai mare decât cheltuielile IT înregistrate în anul 2009 – în urma Crizei Financiare Globale din 2008.

Mai mult de jumătate dintre respondenți (47%) susțin că pandemia a accelerat permanent transformarea digitală și adoptarea tehnologiilor emergente.

Datele au fost publicate în studiul de piață CIO Survey 2020, realizat de KPMG / Harvey Nash.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...