P3 Logistic Parks a încheiat o refinanțare de 1,4 miliarde de euro

P3 Logistic Parks, unul dintre cei mai mari investitori specializaţi, dezvoltatori şi manageri de proprietăţi europene de logistică, anunță încheierea procesului de refinanțare pe termen lung în valoare de 1,4 miliarde Euro, convenită cu un grup de instituții internaționale de prestigiu.

P3, deținută de TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge, este una dintre cele mai mari platforme integrate de logistică din Europa. Încheierea cu succes a acestei refinantări evidențiază valoarea strategiei P3,  a activelor și a bazei de clienți și va oferi Grupului o mai mare flexibilitate în vederea susținerii strategiei sale de dezvoltare.

Acordurile au fost încheiate după cum urmează:

  • Europa de Vest și Polonia – garantat integral de Morgan Stanley. PBB Deutsche Pfandbriefbank a acționat în calitate de agent.
  • Republica Cehă și Slovacia – prin intermediul a patru bănci cehe: ČSOB în calitate de agent, Komerční Banka, UniCredit Bank și Česká Spoř  Komerční Banka face parte din grupul Société Générale, iar Česká Spořitelna din grupul Erste.
  • România – prin intermediul Raiffeisen Bank International (RBI).

George Aase, CFO P3, a declarat: „Suntem încântați că am încheiat această refinanțare pe termen lung. Actualii noștri parteneri financiari au susținut strategia noastră de dezvoltare pe plan european, acum întărită cu câțiva noi creditori. Relațiile pe termen lung pe care le avem cu creditorii noștri sunt de neprețuit pentru noi, mai ales acum când P3 continuă să creeze valori durabile. Aceste noi acorduri ne oferă flexibilitatea de a profita din plin de oportunitățile prezente și viitoare de care Grupul dispune. Suntem recunoscători consilierului nostru Eastdil Secured pentru sprijinul și expertiza oferite.”

Anand Tejani, partener la TPG Real Estate, a spus: „Suntem mândri de progresul făcut de P3 și de echipa sa de management, din momentul achiziției și până acum. De-a lungul acestei perioade, P3 a devenit una dintre cele mai mari platforme independente integrate de logistică din Europa, cu capacități proprii de achiziții, dezvoltare, leasing și managementul proprietății. Această refinanțare dă posibilitate companiei să continue procesul de extindere și să satisfacă în continuare nevoile clienților săi.”

- Publicitate -

4 din 5 români au returnat cel puțin o dată ambalajele reciclabile SGR

Potrivit unui studiu Kantar, 4 din 5 români intervievați au returnat cel puțin o dată ambalaje SGR, reprezentând o...

Peste 75% din faza a doua a ansamblului Nusco City a fost vândută

Nusco City, cel mai mare proiect de regenerare urbană din Nordul Capitalei, a ajuns cu vânzările fazei a doua...