P3 Bucharest instalează prima padoseală fără rosturi din România

P3 va instala prima pardoseală fără rosturi în parcul său P3 Bucharest. Această soluție performantă demonstrează angajamentul P3 de a livra depozite de cea mai înaltă calitate clienților săi.

Utilizarea pardoselii fără rosturi tăiate cunoaște o creștere în sectorul logistic din întreaga Europă. Mai puține rosturi înseamnă mai puțină mentenanță a echipamentelor (deoarece reduce forța de impact asupra stivuitoarelor și a altor echipamente mobile, precum și a operatorilor de echipament, care pot apărea atunci când rulează peste rosturi) și durabilitate îmbunătățită (prin evitarea riscului de degradare a pardoselii industriale și necesitatea de întreținere a rosturilor în timp) – astfel aducând beneficii dezvoltatorilor, contractorilor și, cel mai important, clienților.

Rosturile creează provocări semnificative în plăcile de beton supuse utilizării repetitive și încărcăturii grele. Cea mai mare parte a deteriorării podelei în depozite, hale industriale și facilități de prelucrare are loc la rosturi și articulații. Reducerea numărului de rosturi, sau chiar eliminarea acestora, duce la scăderea costurilor de întreținere și la diminuarea întreruperilor operaționale de zi cu zi. Pardoseala fără rosturi reduce, de asemenea, timpul de construcție și oferă rezistență la impact, ductilitate ridicată, controlul fisurilor și plasarea mai ușoară a betonului, un nivel mai ridicat al sănătății și siguranței, încărcarea podelei, netezimea podelei și calitatea finisării podelei. Toate acestea reduc costurile de întrerupere operaționale și de întreținere, contribuind la îmbunătățirea profiturilor pentru clienți.

„Ne străduim întotdeauna să reducem costurile operaționale ale clienților noștri. Folosind pardoseala fără rosturi în cele mai noi depozite ale parcului P3 Bucharest este un alt mod în care putem face acest lucru. Există doar câțiva contractori care folosesc noua tehnologie în România și suntem mândri că am introdus această nouă soluție respectând termenele de livrare, în limitele bugetului și oferind depozite de înaltă clasă pentru clienții noștri”, spune Șerban Juverdeanu, Head of Construction, P3 Bucharest Park.

Pardoseala fără rosturi poate fi realizată datorită noii tehnologii numite TAB-Floor™, care permite turnarea golurilor de până la 2.500 m2 fără rosturi. Prin aceasta, costurile semnificative de întreținere asociate în mod normal cu articulațiile sunt reduse sau evitate. Muchiile de îmbinare sunt protejate de un profil din oțel, reducând astfel riscul de deteriorare în cazul traficului intens. Datorită numărului mare de fibre din beton, riscul propagării fisurilor de contracție este limitată.

Pardoseala fără rosturi are o calitate foarte înaltă a finisajului, ceea ce asigură resistență la uzură, absorbția minimă a apei în raport cu cerințele de igienă, rezistența chimică, rezistența la căldură, conductivitatea statică, rezistența la îngheț și la sare.

„P3 dezvoltă depozite durabile care respectă cele mai înalte standard internaționale. Depozitele noastre includ inițiative ecologice care îndeplinesc cerințele clienților noștri și, în același timp, creează un mediu care permite clienților să-și sporească profitabilitatea. Pardoseala fără rosturi este parte din această abordare”, continuă Juverdeanu.

P3 are, în acest moment, un total de 372.000 m² în 14 depozite în parcul P3 Bucharest și alți 100.000 m² care permit dezvoltarea de noi spații. P3 încearcă, de asemenea, să se extindă atât în București, cât și în partea centrală și de vest a țării.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...