Otto Broker intră în acționariatul i-Asigurare.ro

Otto Broker intră în acționariatul i-Asigurare.ro, platforma de asigurări self-service înființată în 2011.

În cursul lunii iunie Otto Broker și i-Asigurare.ro au semnat un acord, în urmă căruia i-Asigurare va coopta brokerul în structura de asociați, având că obiectiv să crească ritmul de dezvoltare a companiei. Tranzacția se va finaliza în următoarele săptămâni, iar operațiunile în nouă structura de colaborare au început în 10 iulie 2019, potrivit unui comunicat ottobroker.ro.

Cele două companii își unesc forțele pentru a inova și dezvoltă împreună pe piață asigurărilor tehnologii care să ofere produse și servicii cât mai ușor accesibile clienților. Companiile vor funcționa în continuare independent: i-Asigurare se va concentra pe soluții 100% digitale în asigurări, iar Otto Broker își va continuă strategia de dezvoltare click & mortar, care presupune o experiență unitară pentru clienți în interacțiunile cu compania, pe orice canal.

i-Asigurare a inovat pe piață asigurărilor, prin lansarea primei aplicații de asigurări disponibilă pe telefonul mobil, cu ajutorul căreia utilizatorii pot calcula tarife și comandă asigurări de pe orice device iOS sau Android. Ineditul serviciu și-a dobândit rapid notorietatea, fiind adoptat în scurt timp de numeroși utilizatori și devenind aplicație partenera Vodafone.

Tranzacția cu Otto Broker aduce și relansarea i-Asigurare într-o nouă formă, cu servicii extinse. Aplicația i-Asigurare va permite utilizatorilor să compare tarife și să încheie polițe de asigurare pentru locuința, mașînă, călătorie sau bicicletă, direct, prin plata online cu card bancar. Practic, cele două companii își pun împreună soluțiile tehnologice dezvoltate în ultimii ani. Platforma Otto Broker pune la dispoziție cel mai puternic motor de integrări și comparatoare de produse de asigurări din piață românească, iar i-Asigurare oferă clienților cele mai la îndemână modalități de accesare a acestor produse, online și, mai ales, pe un terminal mobil.

„Ne propunem să aducem noutăți pe piață asigurărilor din România și suntem siguri că împreună cu Otto Broker dispunem de resursele necesare pentru a continuă să inovăm. Ne dorim în mod special să aducem beneficii și utilitate pentru utilizatorul final”, a declarat Andi Aparaschivei, fondator i-Asigurare.

i-Asigurare a intermediat în primele 6 luni ale anului cca. 1,4 mil RON, iar în cursul anului 2018 volumul de prime intermediate a fost de cca. 2,5 mil RON. Otto Broker a intermediat, în primul semestru din 2019, prime de asigurare în valoare de aproximativ 33 mil RON, iar în cursul anului 2018 nivelul a fost de aproape 63 mil RON.

i-Asigurare a fost dezvoltată că parte a grupului i-Tom și a devenit ulterior un business de sine stătător. i-Tom, care este fondat de antreprenorii Valeriu Filip, Andrei Gogan și Andi Aparaschivei, oferă servicii de dezvoltare software și deține mai multe produse software proprii.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...