Otto Broker, calculator online pentru simularea costurilor de asigurare a riscului de credit comercial

Otto Broker lansează un calculator online pentru simularea în timp real a costurilor pentru asigurarea riscului companiilor survenit în cadrul tranzacțiilor comerciale, respectiv riscul de neîncasare a facturilor de la clienți.

Calculatorul ia în considerare factori comerciali și de risc, precum: industria în care activează compania asigurată, termenul de plată acordat clienților, cifra de afaceri, numărul clienților asigurabili, întârzieri la plată, segmentul de clienți asigurabili și existența unei politici interne de management al riscului de credit.

Calculatorul are la bază un algoritm de calcul automat pentru a oferi în timp real clienților un cost al asigurării și a fost realizat ținând cont de experiența locală și internațională a Otto Broker, în calitate de membru al International Credit Broker Alliance.

Instrumentul de calcul este o soluție de orientare pentru companiile care vor să își crească sau să își protejeze afacerea. Rezultatul obținut în urma simulării online reprezintă o primă opinie pentru un cost de asigurare anual pentru întreg portofoliul de clienți asigurabili sau numai pentru un anumit segment.

În prezent, produsul de protecție împotriva riscurilor comerciale în tranzacțiile cu terții – asigurarea de credit comercial, are un grad de penetrare a pieței locale de doar 5-7%, comparativ cu țările Europei de Vest unde ajunge până la 60-70% și chiar 90% în Belgia.

Calculatorul segmentează companiile după industria în care activează și în funcție de cifra de afaceri.

La o cifră de afaceri de până la 15 mil euro, companiile sunt încadrate în categoria IMM-urilor și li se oferă o poliță dedicată simplificată. Pentru restul companiilor, polița de asigurare devine personalizată conform specificațiilor portofoliului de clienți asigurabili și specificul de business al companiei.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...