OTP Bank, profit net de 22 milioane lei, anul trecut, în România

OTP Bank România a înregistrat un profit consolidat după impozitare de 22 milioane lei în 2020, mai mic decât rezultatul anului precedent.

Profitul operațional în 2020 a atins 163 milioane lei, în urma creșterii cu 10% a venitului total, comparativ cu 2019.

În același timp, cheltuielile operaționale au crescut cu 20% față de anul precedent, ca urmare a implementării strategiei de creștere Apollo, lansată în 2019.

Mai mult, cheltuielile cu personalul au crescut cu 21% față de anul precedent, pe fondul creșterii numărului total de angajați cu 13%.

Veniturile nete din dobânzi s-au îmbunătățit cu 10% la nivel anual, ajungând la un total de 451 milioane lei.

Și volumul creditelor performante a crescut cu 13% la nivel anual. Segmentul de împrumuturi pentru micro și IMM-uri a crescut cu 15%, în timp ce segmentul corporativ a contribuit cu o creștere de 9% de la an la an.

Volumul depozitelor, ajustat la cursul de schimb valutar, a crescut cu 20% anual, cu o dinamică alimentată atât de segmentul Retail (+ 15%), cât și de cel Corporate (+ 37%).

Activele băncii au atins nivelul de 14,8 miliarde lei, în creștere cu 12% față de anul anterior, iar profitul după impozitare a fost de 2,4 milioane lei.

- Publicitate -

Cât de pline sunt mijloacele de transport în comun din București? Poți vedea pe Google Maps

De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport...

Continental Tires Timișoara închiriază un depozit pentru stocarea anvelopelor

VGP anunță finalizarea celei de-a 8-a clădiri din VGP Park Timișoara odată cu livrarea depozitului către Continental Tires Timișoara,...