OTP Bank finanțează IMM-urile locale prin granturi guvernamentale

OTP Bank a devenit bancă parteneră a programului de granturi implementat de Ministerul Economiei pentru susținerea mediului de afaceri din România.

Programul prin care se acordă granturi nerambusabile în valoare de 1 miliard de euro din fonduri europene include trei scheme de granturi nerambursabile pentru finanțarea IMM-urilor locale.

Prima schemă de finanțare nerambursabilă este denumită Microgranturi și beneficiază de o alocare de 100 milioane euro din totalul de 1 miliard euro al programului.

Aceste microgranturi au o valoare de 2.000 de euro per beneficiar și sunt dedicate microîntreprinderilor, firmelor mici și mijlocii fără angajați în 2019, PFA-urilor, ONG-urilor, cabinetelor medicale etc.

Granturi pentru capital de lucru

Granturi pentru capital de lucru este cea de-a doua schemă de finanțare din acest program, iar valoarea fondurilor disponibile este de 350 milioane de euro.

Antreprenorii pot obține sume nerambursabile între 5.000 și 150.000 euro, în funcție de cifra de afaceri a anului 2019, pentru finanțarea activității. În acest caz, sunt vizate IMM-uri afectate de pandemia de COVID-19, în special cele active în industriile HoReCa și turism.

Granturi pentru investiții

A treia linie de finanțare disponibilă în acest program, are cea mai mare alocare de fonduri, în valoare de 550 milioane euro și este dedicată IMM-urilor care, în ciuda situației generate de pandemie, au planuri de investiții solide și pot crea noi locuri de muncă.

Valoarea granturilor variază între 50.000 și 200.000 euro per beneficiar.

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...