OTP Bank finanțează cu 119 milioane lei dezvoltarea de noi benzinării Rompetrol

Finanțarea acordată are o maturitate de 8 ani și este destinată refinanțării dezvoltării a 23 de noi benzinării

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR) a contractat de la OTP Bank o finanțare de 119 milioane lei pentru dezvoltarea de noi stații de distribuție carburanți.

Finanțarea acordată companei are o maturitate de 8 ani și este destinată refinanțării dezvoltării a 23 de noi benzinării.

Operate de Rompetrol Downstream sub brandul Rompetrol, acestea vor comercializa exclusiv gama de carburanți auto Efix produși de rafinăria Petromidia Năvodari.

Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român deține în prezent o rețea de 40 de benzinării pe plan intern și și-a propus extinderea cu 44 de noi unități în următorii cinci ani.

Cele 84 benzinării vor asigura crearea a peste 1.000 de noi locuri de muncă, peste 5.000 de persoane implicate în diverse faze de dezvoltare (design, execuție, construcție) și peste 1.200 parteneri comerciali.

OTP Bank România a participat recent, în calitate de bancă co-finanțatoare, la acordarea unui credit sindicalizat în valoare de 83 de milioane de euro pentru un alt proiect important al FIEKR – construcția unei noii centrale de cogenerare pe platforma Petromidia Navodari.

Finanțarea acordată compania Rompetrol Energy reprezintă circa 65% din valoarea necesară realizării investiției, care este estimată la 148 milioane USD. Termenul estimat pentru punerea în funcțiune a centralei de cogenerare este finele lunii iulie 2023.

CITEȘTE ȘI: Rompetrol a deschis zece noi stații de alimentare în toată țara

- publicitate -