OTP Bank devine proprietarul Societe General Serbia

OTP a anunțat finalizarea procedurii de achiziție a Societe Generale Bank din Serbia. Banca va continua să își desfășoare activitatea sub noul nume – OTP Banka Srbija AD Beograd, în timp ce Societe Generale Osiguranje își schimbă numele în OTP Osiguranje ADO Beograd, iar Sogelease devine OTP Leasing Srbija d.o.o.

Cu această tranzacție, OTP Group – care este și proprietarul Vojvodjanska Banka – își consolidează în continuare poziția pe piața din Serbia, deoarece procesul de integrare a celor două bănci va avea ca rezultat crearea instituțiilor bancare de top pe piața sârbă după mărimea activelor, numărul de sucursale și portofoliul de împrumuturi și depozite.

„Societe Generale operează cu succes de mai bine de 40 de ani în Serbia. Este una dintre cele mai dinamice bănci bazate pe inovație și a devenit un membru foarte valoros al OTP Group. Cu această tranzacție, confirmăm nu numai angajamentul nostru pe termen lung față de piața bancară sârbă, ci și faptul că OTP Group are o bază solidă, este bine valorificat, are o lichiditate remarcabilă, iar conducerea se angajează să consolideze prezența regională” a declarat László Wolf director general adjunct al OTP Bank Ungaria și președinte al consiliului de administrație OTP banka Srbija AD Beograd.

Procesul de integrare OTP banka Srbija și Vojvodjanska Banka este planificat să dureze până în 2021. Până la sfârșitul procesului de integrare, cele două bănci vor funcționa ca entități separate, iar clienții ambelor bănci pot retrage de acum înainte bani din rețeaua extinsă de peste 300 de bancomate ale ambelor bănci din Serbia, fără taxe suplimentare pentru cardurile de debit.

- Publicitate -

Burger King continuă expansiunea pe plan local cu un restaurant la Târgu Mureș

Burger King își continuă planul de expansiune în România și deschide un nou restaurant în Shopping City Târgu Mureș....

Lidl a ajuns la afaceri de 22,4 miliarde lei și un profit de circa un miliard de lei

Lidl a încheiat anul calendaristic 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 22,4 miliarde de lei net, un...