In Oradea se va amenaja un parc nou

sursa foto: mpinteractiv.ro

Primaria Municipiului Oradea a semnat contractul de finanţare pentru amenajarea Parcului Salca. Acest parc va beneficia de fonduri de la Administraţia Fondului pentru Mediu, conform portalului Bihon.ro. Investiţia se ridică la 2,7 milioane de lei noi, cu TVA inclus.

Din această sumă, 2 milioane de lei vor veni de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în timp ce contribuţia proprie a Municipiului Oradea este de 222.728 lei. Diferenţa o reprezintă TVA.

Parcul Salca va fi situat pe malul Peţei, între zona Cantemir şi Lotus Center, pe o suprafaţă totală de 34.140 metri pătraţi.

Investiţia în Parcul Salca prevede următoarele lucrări:

– realizarea unui lac cu o suprafaţă de 4.885,00 mp, adică 14,31 % din suprafaţa totală, plantat cu 11 specii de plante de apă şi de mlaştină, traversat de un ponton din lemn pentru a fi observată viaţa acvatică şi de un pasaj din blocuri de beton şi piatră care să creeze o mică cădere de apă (0,20 m).

– realizarea unui labirint medieval având în centru un foişor/observator

– 2 rozarii dispuse pe două artere importante de acces în parc, prevăzute cu pergole şi bănci

– 2 piaţete pentru recreere, activităţi cu rol educativ şi informativ, în special legate de mediu şi protectia acestuia, una scufundată iar cealaltă înălţată

– o plantaţie de bambuşi înalti de 4-8 m, pe malul lacului.

Parcul va fi dotat cu panouri de informare cuprinzând planul parcului, cât şi speciile de plante şi amplasamentul acestora; fântâni de apă potabilă; toalete ecologice; bănci; coşuri de gunoi; stâlpi de iluminat cu o înălţime de 100 cm pe aleile principale şi stalpi de 350 cm, alimentaţi cu panouri fotovoltaice, dar şi reţea de irigat pentru toate plantele care necesită apa şi aspersoare pentru peluze.

 

- Publicitate -

Apple devine primul brand din lume evaluat la un trilion de dolari

Apple marchează un moment istoric, devenind primul brand din lume de un trilion de dolari, potrivit clasamentului celor mai...

Consumatorii cheltuiesc mai mult pentru servicii de streaming video

Cheltuielile medii lunare ale gospodăriilor cu platformele de streaming video la cerere au crescut cu aproape 30% față de...