Oradea, orașul cu cele mai bune facilități medicale

Municipiul Oradea a fost desemnat, în urma unui studiu realizat de Storia.ro, orașul cu cele mai bune facilități medicale din România.

Cu 16 spitale de stat si private, alaturi de alte peste 90 de cabinete private si zeci de farmacii, Oradea, a fost evaluat foarte bine de locuitorii săi, la acest capitol.

Clasamentul continua cu orasele Brasov, Timisoara, Targu Mures, Baia Mare, Pitesti si Cluj-Napoca, în timp ce Bucurestiul este pe locul 9 in clasament.

La polul opus, printre cele mai dezavantajoase orase din punctul de vedere al facilitatilor medicale se numara Giurgiu, Focsani, Tulcea, Calarasi, Constanta, Bacau si Vaslui.

La nivel de regiuni istorice, Banat a fost desemnat de 8.332 de romani ca fiind regiunea cu cele mai bune facilitati medicale, fiind urmata de Maramures, Crisana si Transilvania.

Cel mai mic punctaj la capitolul perceptiei locuitorilor fata de facilitatile medicale in orasele si cartierele lor a fost obtinut de Dogrobea, Moldova si Muntenia. Zona Bucuresti si Ilfov se afla la mijlocul clasamentului.

În ceea ce priveste cartierele, cel mai avatajos cartier in care sa locuiesti pentru a avea facilitati medicale excelente, este cartierul Dacia din Timisoara, fiind urmat de Stefan cel Mare (Bucuresti) si Gavana (Pitesti).

La polul opus, cele mai dezavantajoase cartiere sunt Ferneziu din Baia Mare (satisfacție 30,27%), cartierul Bereasca din Ploiești (satisfacție 30,16%) și Gai din Arad (satisfacție 27,3%), acesta fiind și cel mai dezavatajos cartier din România.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...