Optimismul directorilor generali din România, la maximul ultimilor 10 ani

Optimismul directorilor generali din România privind revenirea economiei globale a atins cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani.

Astfel, 60% dintre respondenții unui studiu PwC consideră că situația economică se va îmbunătăți în următoarele 12 luni.

Totuși, directorii generali din România se dovedesc a fi mai prudenți în previziuni decât omologii lor de la nivel global (76%) și din Europa Centrală și de Est (64%).

În topul amenințărilor la adresa creșterii economice, directorii generali locali menționează apariția pandemiilor (67%), politica fiscală incertă (57%) și povara fiscală în creștere (51%).

La nivel global, principalele îngrijorări ale executivilor sunt: pandemiile (52%), amenințările cibernetice (47%), reglementarea excesivă (42%), incertitudinea privind politicile publice (38%) și creșterea economică incertă (35%).

53% dintre directorii generali cred că modificările de politică fiscală cauzate de majorarea nivelului datoriei publice ar putea determina o creștere a obligațiilor fiscale totale ale organizațiilor.

De asemenea, aceste modificări vor putea conduce la o reconsiderare a structurii costurilor, cred 77% dintre directorii generali.

- publicitate -