One Floreasca City, transformă fosta hală Ford într-un ansamblu imobiliar

One Floreasca City, proiectul imobiliar multifuncțional pe care One United Properties și Auchan România îl dezvoltă la intersecția arterelor Mircea Eliade și Calea Floreasca din zona centrală a Bucureștiului, redă orașului și comunității o zonă abandonată de 20 de ani.

One Floreasca City presupune trei componente integrate într-un ansamblu deschis:

  • fosta hală Ford va fi restaurată și modernizată, transformându-se într-un supermarket Auchan
  • o clădire de birouri de clasă A – One Tower
  • trei blocuri cu apartamente exclusiviste – One Mircea Eliade.

Întreg proiectul va fi construit pe un teren de 2,8 hectare din suprafața căruia 30% vor reprezenta spații verzi. În plus vor fi amenajate alei pietonale, zone de relaxare și un loc de joacă pentru copii. Noua dezvoltare imobiliară va repune în circuitul public o zonă abandonată de 20 de ani, complexul urmând să fie unul deschis întregii comunități, cu circulație exclusiv pietonală.

Calea Floreasca va fi lărgită la șase benzi

Dezvoltatorul a cedat municipalității o suprafață de teren de 1.000 de mp și va aloca un buget de 1 milion de euro pentru investiții în infrastructură:

  • Calea Floreasca va fi lărgită de la 4 la 6 benzi, cu câte o bandă suplimentară pentru fiecare sens de mers (pe sectorul cuprins între Str Glinka și Bvd. Mircea Eliade);
  • o nouă soluție de trafic și semaforizare va fi implementată în intersecția bvd. Mircea Eliade / Calea Floreasca / Str. Ceaikovsky prin adăugarea de benzi specializate pentru virare la stânga și respeciv la dreapta;
  • schimbarea echipamentelor de semaforizare cu unele noi, compatibile cu sistemul de management al traficului din municipiul București (BTMS); noi alveole pentru stațiile de autobuz;
  • modernizarea sistemului de iluminat public pe Calea Floreasca pe segmentul dintre bvd. Mircea Eliade și str. Banu Antonache și modernizare intersecţiei dintre str. Glinka și Calea Floreasca.

Totodată, investitorul și-a asumat costuri mai mari prin construirea exclusivă a parcărilor în subteran, un total de 1.200 de locuri de parcare urmând să deservească întreaga dezvoltare One Floreasca City.

Investiție de peste 100 milioane euro

Investitorii sunt cu precădere preocupați de modul în care vor integra în proiect clădirea istorică, un punct de reper în cartierul Floreasca, dar și în București:  fosta Hală Ford. Fațadele laterale și luminatorul din zona centrală vor fi demontate, restaurate cu o echipă specializată în acest fel de lucrări și remontate pe o nouă structură. Clădirea se va transforma într-un spațiu contemporan de retail operat de Auchan România. Pentru a respecta moștenirea proprietății, în cadrul amenajării vor fi expuse modele de epocă ale mărcii, unele chiar produse în perioada interbelică la București.

Investiția necesară dezvoltării întreg ansamblului este de 100 de milioane de Euro, promisiunea investitorilor fiind de a livra un proiect multifuncțional de referință, unde arhitectura interbelică se va alătura celei contemporane, toate clădirile urmând să fie construite după ultimele standarde în materie de inovație constructivă, sustenabile, cu un impact minimal asupra mediului înconjurător.

- Publicitate -

România va depăși 4,5 milioane mp spații de retail modern la final de 2024

În 2024, stocul de spații de retail modern va depăși 4,5 milioane de metri pătrați, cu mai mult de...

Platforma Hedepy a încheiat 2023 cu o investiție de 3,9 milioane de euro

Platforma de psihoterapie online care reunește sute de terapeuți din întreaga lume Hedepy, a finalizat la sfârșitul anului trecut...