Omniasig, creștere de aproape 20% a daunelor plătite

Omniasig Vienna Insurance Group a consemnat o creștere de cca. 6% a primelor brute subscrise în primul trimestru al anului 2020.

În raport cu aceeași perioadă din 2019, linia Asigurărilor de sănătate s-a aflat în 2020 într-o dinamică ascendentă, având o creștere substanțială, de aproximativ 90% a primelor brute subscrise.

La începutul lui 2020, compania a lansat produsul de asigurare de sănătate de grup OMNI+, un nou concept adaptat dinamicii pieței și nevoilor clienților. Prin intermediul acestui produs, angajații unei companii pot accesa servicii medicale în orice clinică și spital privat din România.

Tendința de creștere se remarcă și în cazul segmentului Property (asigurările de incendiu și calamități naturale), unde subscrierile pe primul trimestru au crescut cu peste 15%.

În primul trimestru din 2020 valoarea despăgubirilor plătite pe această linie de asigurare a crescut substanțial, având la bază plata în această perioadă a mai multor despăgubiri cu valori cuprinse între 700.000 și peste 2 milioane lei, majoritatea acestor dosare având incendiul drept cauză a evenimentului ce a generat dauna.

În ceea ce privește segmentul asigurărilor de călătorie, volumul primelor brute subscrise a crescut cu peste  5%.

Numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz de către Omniasig Vienna Insurance Group în primul trimestru al anului 2020 a fost în cuantum de 157, în timp ce numărul reclamațiilor soluționate favorabil a fost de 13, restul fiind neîntemeiate.

Raportat la numărul polițelor de asigurare emise de companie în primul trimestru al anului 2020 şi care nu au fost anulate, numărul de petiții înregistrate unic per petent și per caz reprezintă doar 0,0465% dintre acestea.

Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în această perioadă, numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz reprezintă 0,356% dintre acestea.

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...