Omniasig, creștere de 11% a primelor brute subscrise în 2019

Omniasig Vienna Insurance Group a menținut evoluția ascendentă din ultimii ani, înregistrând o creștere de aproximativ 11% a primelor brute subscrise, comparativ cu anul precedent

În 2019, valoarea totală a primelor brute subscrise de companie a depășit suma de 1,3 miliarde lei, iar profitul brut, înregistrat conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, a fost de peste 45 milioane lei.

Volumul total al despăgubirilor plătite de Omniasig în anul precedent a fost puțin peste suma de 820 milioane lei.

Se poate observa o dinamică ascendentă pe linia Asigurărilor de Sănătate, unde creșterea a fost de peste 30% față de anul 2018.

S-a remarcat o tendință de creștere și în cazul asigurărilor de tip Property (Asigurările de incendiu și calamități naturale), subscrierile din 2019 crescând susținut cu aproximativ 8% față de anul precedent.

Pe segmentul asigurărilor auto (Casco și RCA) compania a înregistrat o creștere ușoară a volumului total de prime brute subscrise față de anul 2018, însumând cumulat pe cele două linii prime brute subscrise în valoare de peste 880 milioane lei.

Valoarea totală a despăgubirilor plătite pe segmentul asigurărilor auto, Casco si RCA cumulat, a crescut în 2019 cu aproape 20% față de anul anterior. Segmentul asigurărilor Casco a consemnat o evoluție semnificativă de peste 15%, în timp ce pe linia asigurărilor de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA), volumul primelor brute subscrise a rămas constant.

În ceea ce privește asigurările de asistență turistică (de călătorie), volumul subscrierilor din 2019 a crescut cu peste 25%, fapt ce demonstrează un grad de responsabilitate tot mai ridicat când vine vorba de planificarea vacanțelor.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...