Omniasig a plătit despăgubiri de peste 850 milioane lei în 2020

În 2020, valoarea totală a despăgubirilor plătite de Omniasig a fost de peste 850 milioane lei, înregistrând o ușoară creștere față de anul anterior.

Pe segmentul property, cea mai mare despăgubire plătită a fost provocată de o explozie la o fabrică, pentru care a fost plătită suma de 35 milioane lei.

Pe locul al doilea, ca urmare a unui incendiu la o mansardă, declanșat din cauza un scurtcircuit, se află o despăgubire de aproape 2,5 milioane lei.

A treia poziție în topul acestui segment este ocupată de un incendiu, produs de un scurtcircuit, la unele hale de producție, pagubă pentru care a fost plătită o despăgubire în valoare de peste 2 milioane lei.

Cea mai mare despăgubire pe linia RCA, 5 milioane lei

În topul aferent liniei RCA, cea mai mare despăgubire a fost în valoare de peste 5 milioane lei, plătită în urma unui accident din București, în care șoferul vinovat a depășit limita de viteză legală, fapt ce s-a soldat cu acroșarea și vătămarea corporală a unei persoane ce se afla pe trecerea de pietoni.

Pe a doua poziție de află o despăgubire de aproape 2,8 milioane lei pentru un accident produs în Austria, în care șoferul român vinovat nu s-a asigurat corespunzător și a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, al cărui șofer austriac a suferit vătămări corporale grave, care au dus la incapacitate permanentă de muncă.

Cea de-a treia despăgubire, în valoare de peste 2 milioane lei, a fost plătită în urma unui accident petrecut în Italia între un autocamion și o motocicletă, accident soldat cu decesul persoanei de pe motocicletă. Acest accident a fost cauzat de neacordarea de prioritate.

1 milion lei, cea mai mare despăgubire pe CASCO

În 2020, pe linia asigurărilor CASCO, cea mai mare despăgubire din topul aferent acestui segment este în valoare de peste 1 milion de lei, fiind plătită în urma unui accident în care un ansamblu format dintr-o autoutilitară cu remorcă a fost lovit frontal de un autoturism care a intrat pe contrasens.

Pe locul al doilea se află o despăgubire de peste 800.000 lei, achitată în cazul unei coliziuni dintre două autoturisme, cauzată de neacordarea de prioritate.

A treia despăgubire ca valoare ajunge la suma de aproape 700.000 lei, fiind plătită în urma unui accident în care un autocar a acroșat un autotractor care circula fără lumini de semnalizare.

400.000 de lei, cea mai mare despăgubire pe linia asigurărilor de locuințe

Pe segmentul asigurărilor de locuințe, cea mai mare despăgubire a fost în valoare de peste 400.000 lei, sumă plătită în urma unui incendiu provocat de un șemineu supraîncălzit.

Pe locul al doilea se află o despăgubire de peste 300.000 lei, plătită în urma unei viituri produse de ploile abundente.

A treia despăgubire, în valoare tot de peste 300.000 lei, a fost plătită în urma unui incendiu la o vilă, pornit de la coșul de fum al centralei și extins la mansardă și acoperiș.

Cele mai mari despăgubiri pe linia asigurărilor de călătorie, pentru evenimente petrecute în SUA

Pe linia asigurărilor de călătorie, primele trei despăgubiri ca valoare au fost achitate pentru evenimente ce au avut loc în Statele Unite.

Cea mai mare despăgubire, de peste 200.000 lei, a fost achitată pentru costurile medicale generate de o pneumonie virală și insuficiență respiratorie.

Pe locul doi, în topul aferent asigurărilor de călătorie este o despăgubire în valoare de peste 150.000 lei, plătită în cazul unei stări de urgență medicală.

Pe a treia poziție se află o despăgubire în valoare de aproape 150.000 lei, sumă plătită pentru o fractură la umăr.

- Publicitate -

Apple devine primul brand din lume evaluat la un trilion de dolari

Apple marchează un moment istoric, devenind primul brand din lume de un trilion de dolari, potrivit clasamentului celor mai...

Consumatorii cheltuiesc mai mult pentru servicii de streaming video

Cheltuielile medii lunare ale gospodăriilor cu platformele de streaming video la cerere au crescut cu aproape 30% față de...