Omicron a dus la dublarea cererii pentru consultații medicale online

În contextul valului 5 al pandemiei, numărul consultațiilor online oferite de MedLife a crescut cu 47% în luna ianuarie, în comparație cu decembrie 2021.

Astfel, medicina generală și medicina internă au fost specialitățile cele mai solicitate în luna ianuarie pentru servicii de consultanță online.

Pe locul următor în ceea ce privește solicitările pentru consultații online se află ginecologia, și aici numărul fiind aproape dublu față de luna decembrie.

Pe locul trei ca număr de consultații online oferite în luna ianuarie este alergologia, cererea crescând cu aproape 80% față de ultima lună din 2021.

75% din cei care apelează la servicii medicale online au până în 45 de ani

Cei care apelează la astfel de servicii sunt, în general, persoane tinere (25-45 ani), care fie se află în carantină, fie au nevoie de interpretări ale analizelor/investigațiilor efectuate.

De asemenea, pacienții aflați în izolare sau carantină ca urmare a infecției COVID-19 sau a contactului cu o persoană infectată apelează frecvent la acest tip de serviciu.

Rezultatele unui sondaj MedLife au arătat că 30% dintre respondenți au declarat că au apelat în pandemie la consultații online sau prin telefon.

CITEȘTE ȘI: 5 milioane de consultații, trimiteri și rețete, efectuate prin telemedicină în 2020

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...