OilRight caută finanțare pentru a produce lumânări din ulei alimentar uzat

Prin campania de crowdfunding de pe platforma consolid8, fondatorii OilRight doresc să strângă suma de 35.000 lei pentru a demara producția lumânărilor.

Acestea sunt realizate din uleiul alimentar generat de gospodăriile din Timișoara și împrejurimi.

Uleiul este încălzit și filtrat pentru a elimina toate impuritățile, este apoi amestecat cu arome și coloranți naturali, turnat în vase de sticlă pregătite cu fitile, rezultatul fiind o lumânare complet ecologică, non-toxică, cu un design simplu.

În România, consumatorii casnici produc peste 50% din uleiul alimentar uzat, iar mai mult de 90% din ei nu îl colectează selectiv.

Obiectivul OilRight pentru următorii trei ani este de a colecta peste 200 de tone de ulei uzat.

Cum poți susține OilRight

Cei care doresc să susțină campania OilRight o pot face alegând dintre cele zece recompense propuse de inițiatorii proiectului.

Printre acestea se numără lumânarea OilRight, un kit DIY pentru a colecta uleiul alimentar uzat și un roman grafic cu autograf despre devenirea lui Eli, un om puternic care a trăit peste 20 de ani în instituții rezidențiale.

Ce este consolid8

Platforma consolid8 a fost creată la finalul anului 2020 ca un instrument care să acopere un gol de finanțare existent în prezent și care să ajute cash-flow-ul antreprenorilor sociali și din industriile creative.

În schimbul unei recompense, membrii comunității antreprenorului, dar nu numai, pot contribui financiar la dezvoltarea proiectelor de pe platformă.

Proiectele Poevie și Bucătăria Dealul Morii, sunt două exemple de succes pentru consolid8 după ce au depășit obiectivul de finanțare cu 169% și, respectiv, 158%.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...