Octagon a semnat un contract de antrepriza pentru Hermes Business Campus

Octagon Contracting & Engineering S.A. antreprenor de lucrari de constructii civile si geotehnice, va executa fundatia proiectului de birouri Hermes Business Campus. Proiectul va fi construit in Bucuresti, sector 2, pe Blvd. Dimitrie Pompei 5-7.

Octagon a fost desemnat contractor direct pentru realizarea lucrarilor geotehnice in cadrul acestui proiect, de catre beneficiar, dezvoltatorul belgian Atenor Group si va executa fundatia prin excavare in sistem top-down, pentru patru niveluri subterane.  Lucrarile realizate de Octagon vor viza constructia peretilor mulati, pilotilor, excavarea, realizarea fundatiilor si a structurii nivelurilor 4 si 3.

Compania a folosit sistemul top- down si pentru realizarea proiectelor de birouri Cathedral Plaza ( Str. General Berthelot), Floreasca City Center- Sky Tower (Blvd. Floreasca), Charles de Gaulle Plaza (Piata Charles de Gaulle) si a hotelului de patru stele Novotel (Calea Victoriei).

Octagon a inceput lucrarile in octombrie 2010 si le va finaliza in noiembrie 2011. Valoarea contractului este de 5 milioane de Euro.

Revenirea pe piata constructiilor, fragila in 2011

Piata constructiilor a continuat sa scada in 2010, ca urmare a numarului mic de proiecte imobiliare lansate si a investitiilor reduse realizate atat de sectorul privat, cat si de sectorul public. 2011 ramane un an plin de incertitudini pentru piata constructiilor, influentat de evolutia zonei Euro. Exista perspectiva unei reveniri usoare, sustinuta si de proiectele de infrastructura rutiera scoase la licitatie de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Alexandros Ignatiadis, CEO Octagon, declara: „Revenirea pietei constructiilor va fi fragila in 2011, din cauza incertitudinilor din zona Euro. Viitorul firmelor de constructii din regiune este in Africa.

Despre Hermes Business Campus:

Hermes Business Campus este primul proiect imobiliar dezvoltat de Atenor Group in Romania. Complexul de birouri va avea o suprafata inchiriabila de 78.000 mp si 14 nivele, dintre care patru subterane. Proiectul va fi construit in mai multe faze, prima faza va acoperi 20.000 mp, iar constructia a inceput in iunie 2010. Lucrarile vor fi finalizate in 2012. Investitiile in dezvoltare depasesc 150 millioane Euro.

Despre Octagon:

Octagon a fost infiintata in Romania in octombrie 2005.  Compania a realizat pana in prezent proiecte comerciale atat in domeiul privat cat si proiecte de infrastructura in sectorul public. Printre proiectele in cadrul carora Octagon a realizat lucrari speciale geothenice se numara cladirile de birouri Cathedral Plaza (Str. General Berthelot) si Floreasca City Center- Sky Tower (Blvd. Floreasca), proiecte rezidentiale si industriale. Unul dintre cele mai importante proiecte ale companiei a fost executia lucrarilor civile la centrala electrica OMV Brazi.

Din 2009 Octagon executa proiecte in Bulgaria si in Turcia si intentioneaza sa isi continue expansiunea in SE Europei, dar si in Orientul Mijlociu, in tari precum Libia si Irak. In prezent compania are 130 de angajati.

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...