Oamenii stau pe internet peste 6 ore pe zi, iar majoritatea intră de pe dispozitive Android

La nivel global se estimează că există 5,07 miliarde de utilizatori de internet și 5,48 miliarde de oameni dețin un telefon mobil

La nivel mondial, în medie, oamenii folosesc internetul aproximativ 6 ore și 37 de minute în fiecare zi. România se situează deasupra mediei cu 7 ore și 13 minute, arată o analiză eToro.

92,1% dintre utilizatorii de internet de pe planetă îl accesează de pe dispozitive mobile, iar 71,55% din consumul de date mobile provine de la dispozitivele Android Google, o scădere cu 1,2% în ultimul an.

Un procent de 27,8% din consumul de date pe internet provine de la dispozitivele IOS de la Apple, o creștere de aproape 4% față de anul precedent, restul de 0,65% din consumul de date provenind de la alte sisteme de operare.

La nivel global, 59,3% din totalul populației mondiale utilizează social media, în timp ce în România acest procent este de 67%. Ne aflăm în urma altor țări europene precum Olanda, Germania, Spania, Marea Britanie și Austria.

Românii folosesc social media în medie 2 ore și 25 de minute zilnic, adică 34% din timpul petrecut pe internet, mai puțin decât media globală, dar înaintea țărilor menționate mai sus. Austria se află pe ultimul loc în sondaj, cu doar o oră și jumătate de utilizare zilnică a social media.

Potrivit Datareportal, 54% dintre utilizatorii români de internet folosesc social media pentru a căuta branduri și conținut despre ele , 42% ca sursă de știri, 19% pentru a urmări influenceri și 12% pentru muncă.

Cele mai utilizate platforme social media

Primele trei locuri sunt dominate de Whatsapp, Facebook și Instagram, cu un total cumulat de 45% din utilizatorii activi de social media, în timp ce Twitter se află la mare distanță, cu doar 3,5%. 

Facebook conduce cu 2,93 miliarde de utilizatori, urmat de Whatsapp cu 2 miliarde de utilizatori și Instagram cu 1,4 miliarde de utilizatori. Urmează Youtube cu 2,5 miliarde de utilizatori, chinezii de la Wechat cu 1,3 miliarde și Tiktok cu 1 miliard de utilizatori. Twitter-ul lui Elon Musk se află pe poziția a 14-a în clasament, cu jumătate de miliard de utilizatori. 

CITEȘTE ȘI: Una din trei persoane a fost agresată pe rețelele de socializare

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...