Oamenii petrec mai mult timp în fața computerului, ca efect al pandemiei

Până la 58% dintre respondenții unui studiu realizat de Ipsos pentru Huawei petrec mai mult timp în fața computerului, comparativ cu perioada anterioară pandemiei.

În plus, 38% estimează că timpul petrecut în fața computerului a crescut cu cel puțin 3 ore pe zi.

Mai mult, până la 53% declară că expunerea excesivă a ochilor la diferite ecrane este cauza deteriorării stării vederii lor.

Mai mult, 52% dintre persoanele care au luat parte la studiu nu iau măsuri pentru a-și proteja vederea, din lipsă de cunoștințe.

În plus, există o conștientizare scăzută a existenței tehnologiei de protecție a ochilor în ceea ce privește laptopurile moderne.

Astfel, 55% dintre respondenți nu știu ce este reducerea luminii albastre, iar 73% nu au cunoștințe despre tehnologia de reducere a luminii intermitente a ecranului.

Ce este lumina albastră

Supraexpunerea la lumina albastră, emanată de majoritatea dispozitivelor digitale, poate duce la o serie de simptome, denumite și încordarea digitală a ochilor.

Lumina albastră reglează ciclul circadian uman și afectează abilitățile cognitive, memoria și starea de spirit.

Prin urmare, utilizarea dispozitivelor digitale pentru un timp îndelungat înainte de a merge la culcare poate perturba și, ca urmare, poate provoca oboseală în timpul zilei.

Astfel, reducerea luminii albastre este deosebit de importantă atunci când timpul petrecut în fața laptopului se extinde.

Lumina albastră poate fi redusă prin activarea funcției „Night Light” în setările ecranului unui laptop.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...