O treime dintre angajați sunt nehotărâți cu privire la întoarcerea la birou

După pandemie, 43% dintre angajați ar prefera întoarcerea la birou sau un sistem de lucru hibrid, care ar presupune mai mult lucrul de la birou, arată o analiză BestJobs.

Doar un sfert dintre respondenți (24%) declară că prefere lucrul de acasă sau un sistem hibrid care favorizează acest mod. 33% dintre ei sunt încă nehotărâți.

Productivitatea angajaților este principalul aspect în evaluarea celui mai eficient mod de lucru. Astfel, 53% spun că nu observă mari schimbări din acest punct de vedere în sistemul de lucru actual comparativ cu începutul pandemiei.

23% s-au adaptat atât de bine la schimbările din această perioadă încât au reușit chiar să își crească productivitatea. Pentru 17%, acest efort prelungit și-a spus cuvântul inclusiv asupra eficienței muncii lor.

Angajații vor să beneficieze de traininguri

Angajații consideră că șefii le-ar putea oferi anumite beneficii, pentru a avea un randament mai bun la locul de muncă.

Astfel, 37% dintre respondenți spun că ar avea nevoie de un training de dezvoltare profesională și dobândirea de noi competențe. 22% s-ar bucura de un program flexibil, în timp ce 12% și-ar dori zile libere suplimentare.

Pentru alții (8%), important ar fi să primească sprijin financiar pentru întreținerea și supravegherea copiilor în timpul programului (bonă, afterschool, creșă etc.).

Ce au învățat angajații în pandemie

Mai mult de jumătate dintre respondenți (56%) au ajuns la concluzia că pentru a rezista pe actuala piață a muncii este nevoie să dai dovadă de adaptabilitate sau chiar capacitatea de reinventare profesională.

21% consideră că le-a fost de folos rezistența la stres și efort. 11% pun accent pe comunicare și tot atâția pe competențele digitale.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...