O stradă din Târgu Mureș va avea benzi dedicate autobuzelor

Un proiect cu finanțare europeană prevede refacerea infrastructurii de pe principala arteră rutieră ce străbate municipiul Târgu Mureș, strada Gheorghe Doja, precum și o parte din străzile laterale, pe o suprafață de peste 100.000 mp.

Este prevăzută refacerea părții carosabile pe o lungime de 3,87 km.

Respectiv, tronsonul Str. Budiului – Piața Victoriei va fi prevăzut cu două benzi pe sens. Pe acest tronson, banda dedicată de transport pentru circulația autobuzelor nu va fi separată fizic de carosabil, dar se va marca distinct pentru traficul în comun, în perioada orelor de vârf, 7:00 – 9:00 și 14:00 – 17:00, mijloacele de transport în comun având prioritate.

Pe tronsonul Str. Recoltei – Str. Budiului vor fi prevăzute două benzi pe sens de 3,5 m lățime și o bandă separată cu lățimea de 3m, dedicată circulației mijloacelor de transport public. Se vor amenaja trotuare pe o suprafață de 13.986 mp. Suprafața aferentă trotuarelor se va realiza pe amplasamentul trotuarului existent, iar lățimea va fi variabilă, între 1,5 – 5 m.

Piste de biciclete pe aproape 2.000 mp

Tot din bugetul proiectului sunt prevăzute lucrări de execuție de piste de cicliști pe o suprafață de 1.992 mp.

Pentru pistele destinate traficului velo, acestea se vor delimita de suprafața carosabilă cu borduri prefabricate, respectiv cu stâlpi de delimitare. Pistele pentru cicliști se vor separa de suprafața carosabilă prin colorarea distinctă cu culoarea verde.

Se vor delimita cu marcaj continuu către zona pietonală rămasă pe trotuar, cu separatoare fizice de zona verde și cu stâlpi de partea carosabilă a străzii. De asemenea, pe parcursul implementării proiectului, se vor amenaja și intersecțiile existente pe stradă, astfel încât pistele pentru cicliști să aibă continuitate.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...