All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

-PUBLICITATE-

O pătrime din populația României nu face față cheltuielilor zilnice

Numărul persoanelor care reușesc să economisească de la o lună la alta a crescut la 24% în 2020, arată o analiză realizată de platforma Money Bistro.

În același timp, procentul din populație care reușește să acopere strictul necesar traiului se menține la aproape jumătate din total.

Un număr semnificativ dintre români pare să își fi îmbunătățit situația financiară, procentul din populație care nu face față cheltuielilor zilnice scăzând de la 35% la 24%.

Această evoluție se datorează în mare parte scăderii cheltuielilor zilnice în perioada carantinei, dar și a celor cu călătoriile.

Numărul persoanelor care se tem de pierderea locului de muncă s-a dublat, de la 11% cât era la începutul anului 2020, la 28% în 2021 și este menționată în topul situațiilor care pun în dificultate bugetul personal, alături de cheltuielile neprevăzute.

Incertitudinea economică provocată de pandemie a făcut ca jumătate dintre români să aibă  o abordare mai precaută față de cheltuielile care nu erau necesare, 1 din 3 români a ales să își planifice bugetul lunar, iar 1 din 5 români a economisit  mai mult.

Doar 9% dintre respondenti au declarat că au hotarat să se înscrie la cursuri de educație financiară.

- PUBLICITATE -

TREBUIE SĂ CITEȘTI