O grădiniță ultramodernă în comuna Roșia, Sibiu

sursa foto: ronduldesibiu.ro
sursa foto: ronduldesibiu.ro

Asociaţia Waldorf din comuna Roşia, judetul Sibiu, inaugurează sâmbătă, 21 septembrie, o grădiniţă ultramodernă, scrie Rondul de Sibiu.

Aproape 40 de copii, cu vârste între 3 şi 6 ani, vor putea merge la gradinita, în spaţii moderne.

Toate încăperile au fost proiectate astfel încât camerele nu au colţuri, ci au fost rotunjite, iar la zugrăvit s-au folosit tehnici şi culori speciale.

“Necesitatea unei grădinite Waldorf la Roşia, s-a văzut pe parcursul anilor. Am început în 1998 cu o încăpere mică, unde am pus în aplicare un program pilot denumit pe atunci Alfabetizarea romilor. Ne-am dat seama ca nu era suficient, pentru că aceşti copii aveau nevoie de mai mult. În timp, ne-am dezvoltat. Acum avem învăţământ primar şi gimnazial, şcoală de artă şi meserii, aşa că nevoia unei grădiniţe Waldorf, în care copiii din Roşia să fie pregătiţi pentru şcoală, a venit de la sine”, spune Annette Wicken, din partea Asociaţiei Waldorf, pentru Rondul de Sibiu.

Construcţia, care se întinde pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, cuprinde trei săli de curs, două dormitoare, o bucătărie şi spaţiile sanitare. Spaţiile au fost atent amenajate, cu sprijinul părinţilor copiilor din Roşia, ce urmează a fi beneficiarii direcţi ai investiţiei.

Grădiniţa va fi alimentată în totalitate cu energie regenerabilă, având montate panouri solare şi instalaţie geotermală pentru asigurarea necesarului de electricitate şi căldură.   Investiţia se ridică la aproximativ 380.000 de euro, întreaga sumă fiind strânsă din donaţiile mai multor fundaţii din Germania, Elveţia şi Olanda.

Vezi mai multe pe Rondul de Sibiu.ro

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...