O companie din grupul Altex a achiziționat distribuitorul IT&C Despec

Altex anunță finalizarea achiziției companiei Despec, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse IT&C din țară, în urma unei tranzacții de peste 2 milioane de euro.

Prin achiziția realizată, Complet Electro Serv (CES), companie membră Grup Altex și unul dintre principalii producători și distribuitori de echipamente IT&C, electronice și electrocasnice din țară, preia 79% din părțile sociale deținute în Despec România, tranzacția fiind aprobată de Consiliul Concurenței în luna martie a anului acesta.

Odată cu achiziția Despec, Altex își diversifică portofoliul de furnizori cu branduri internaționale precum: Brother, Canon, Hewlett-Packard, Lexmark, Minolta, Optoma, Socomec şi Verbatim.

Mai mult, gama IT se extinde cu peste peste 2.400 produse din categoria echipamente de birou (imprimante inkjet, imprimante laser, scanere și medii de stocare) și accesorii (cartușe pentru imprimante, tonere etc.), destinate vânzării către reselleri, dar și în cele peste 120 de magazine Altex.

Acționarii Despec, printre care și directorul general Cristian Ciurea, vor ramane în continuare în companie.

Grupul Altex nu este la prima achiziție

În 2018, tot prin intermediul Complet Electro Serv (CES), grupul Altex a înființat un joint-venture pentru a prelua brandul de accesorii IT&C, Promate.

Anul acesta, Altex a achiziționat și RTC Proffice, lider în importul și distribuția produselor pentru birou și rechizitelor, diversificându-și portofoliul cu peste 100 de branduri internaționale și cu peste 5.000 de noi produse din gama birotică-papetărie.

- Publicitate -

Burger King continuă expansiunea pe plan local cu un restaurant la Târgu Mureș

Burger King își continuă planul de expansiune în România și deschide un nou restaurant în Shopping City Târgu Mureș....

Lidl a ajuns la afaceri de 22,4 miliarde lei și un profit de circa un miliard de lei

Lidl a încheiat anul calendaristic 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 22,4 miliarde de lei net, un...