O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

ChatGPT este cel mai popular chatbot în țara noastră, urmat de Google Gemini și Microsoft Copilot

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la locul de muncă, ChatGPT fiind cel mai popular chatbot, urmat de Google Gemini și Microsoft Copilot.

Componenta pentru care userii manifestă cel mai mare grad de încredere în a colabora cu AI este cea de educare, iar utilizările curente preferate sunt asistența pentru învățarea limbilor străine, recomandări pentru călătorii, codare și programare.

Majoritatea respondenților asociază inteligența artificială cu inovația, evoluția tehnologică și un viitor mai bun, considerând-o benefică pentru societate, iar 67% dintre respondenți sunt entuziasmați de evoluția AI.

Mai mult, jumătate dintre persoanele angajate declară că sunt dispuse să învețe cum să utilizeze aplicații de AI, recunoscând impactul semnificativ pe care AI îl va avea asupra locurilor de muncă.

De altfel, AI a devenit deja parte din viața cotidiană, 53% din respondenții unui sondaj United Media declarând că recunosc frecvent în conținutul consumat materiale generate cu AI, în timp ce 45% declară că utilizează o aplicație AI la locul de muncă.

CITEȘTE ȘI: Chatbotul Eliza va oferi suport 24/7 pentru clienții OTP Leasing

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...