Numeroase locuri de muncă în HoReCa. Salariile au ajuns și la 4.000 lei

Peste 85% dintre angajatorii din industria HoReCa recrutează în momentul de față, însă candidații întârzie să apară, arată un studiu eJobs.

44% dintre aceștia au până la cinci poziții deschise în acest moment, un sfert au nevoie de până la 10 noi angajați, iar 17% au și 20 de posturi disponibile.

Acest lucru se întâmplă cu toate că beneficiile oferite sunt din ce în ce mai diversificate, iar salariile au crescut față de 2019, an similar cu 2021 la nivel de nevoi de recrutare.

Conform sondajului eJobs deficitul de forță de muncă din HoReCa determină companiile să apeleze la importul de forță de muncă, 23% menționând că deja folosesc această soluție.

Salariile din această industrie au crescut cu până la 20% față de 2019, în unele cazuri salariile medii depășind și 4.000 lei.

În plus, peste o treime dintre angajatorii din HoReCa susțin că din toamnă volumul recrutărilor va crește.

Mai mult, aproape 60% dintre angajatori oferă tichete de masă, 32% prime de sărbători, 24% decontează transportul și tot atâția oferă training-uri.

- Publicitate -

Ultimele

Românii plătesc cel mai puțin pentru mâncarea tradițională de sărbători

Gospodăriile românești vor plăti mai puțin de 18 euro pentru mâncarea tradițională de Crăciun, cel mai mic cost dintre...