Numărul comercianților mici a crescut cu 32% în 2020 la nivel global

Pe plan local, în România s-a înregistrat o scădere de 10% a numărului de IMM-uri nou înființate în 2020

În România, 21% dintre IMM-urile care s-au închis la începutul pandemiei au rămas închise după șase luni, arată o analiză Mastercard.

Comparativ, întreprinderile mari din plan local au rămas închise în proporție de 13%.

La nivel global, o treime din întreprinderile mici care s-au închis în aprilie 2020 au rămas închise după șase luni, iar aproximativ o cincime au rămas închise după 12 luni.

A crescut numărul comercianților mici

Numărul comercianților mici a crescut cu 32% în 2020 față de 2019, iar în cazul afacerilor mari, numărul celor noi deschise în ultimul an este de aproape 4 ori mai mare.

Pe de altă parte, România a înregistrat o scădere de 10% a numărului de IMM-uri nou înființate în 2020.

Locația afacerii a influențat vânzările

Comercianții mici și mijlocii situați în clădiri de birouri din zone centrale au înregistrat o scădere a vânzărilor de 33% față de 2019.

În același timp, vânzările comercianților din zonele rezidențiale au crescut cu 8%.

Pe măsură ce numărul turiștilor a scăzut, iar majoritatea angajaților lucrează de acasă, afacerile mici din zonele comerciale au resimțit o diminuare a vânzărilor.

Afacerile au trecut în online

După închiderile magazinelor fizice, numărul afacerilor care au intrat în online s-a triplat în fiecare lună față de perioada pre-pandemică, atingând punctul culminant în iulie 2020.

Acest lucru reflectă cererea crescută pentru un canal de vânzări online, iar această trecere către digital s-a mențiut la un nivel ridicat încâ de atunci, la nivel global.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...