Numărul abonamentelor 5G a crescut cu 84 de milioane în al doilea trimestru

În cel de-al doilea trimestru al anului 2021, creșterea numărului de abonamente pentru servicii 5G a depășit-o, la nivel global, pe cea a abonamentelor 4G, arată Ericsson Mobility Report.

Numărul abonamentelor 5G (de la nivel global) care includ și un dispozitiv compatibil cu această tehnologie (5G) a crescut cu 84 de milioane în cursul trimestrului 2, ajungând la un total de 380 de milioane.

Totodată, 176 de furnizori de servicii de comunicații au lansat servicii 5G comerciale.

În același timp, abonamentele 4G au crescut cu 71 milioane, până la 4,8 miliarde, reprezentând 59% din totalul abonamentelor mobile.

Abonamentele de tip WCDMA/HSPA au scăzut cu 46 milioane, iar  abonamentele de tip GSM/EDGE cu 52 de milioane.

La nivel global, numărul abonamentelor mobile (existente în trimestrul 2 din 2021) totaliza aproximativ 8,1 miliarde, ponderea acestora fiind de 103% la nivelul populației globale.

50 de milioane de abonamente mobile noi au fost încheiate în perioada aprilie-iunie 2021, cele mai multe în China (+13 milioane), Indonezia (+5 milioane) și SUA (+3 milioane).

Numărul abonamentelor mobile ce includ servicii de broadband a crescut cu aproximativ 100 de milioane în al doilea trimestru al acestui an, ajungând la 6,8 miliarde.

Traficul de date pe mobil a crescut cu 44%

În ceea ce privește traficul de date în rețelele mobile, raportul arată că rata de creștere a traficului de la an la an a rămas la un nivel normal de 44%.

În acest interval de timp, traficul total de date în rețelele mobile a atins, lunar, 72 EB (EB = Exabyte), iar rata de creștere trimestrială a fost de aproximativ 9%.

- publicitate -

trebuie să citești